BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  GÜNCEL

250 bin kaçak 'cep' sustu

GSM operatörleri Turkcell, Telsim ve Avea, kayıt dışı cep telefonlarını dünden itibaren kullanıma kapatmaya başladı.

Abone ol

13 Aralık’ta kayıt altına alma işleminin sona ermesinin ardından, Telekomünikasyon Kurumu değerlendirmesini tamamladı ve yeni bir kayıt dışı cihaz listesi oluşturdu.

Bu çerçevede kayıt dışı telefonlardan 250 binini dün görüşmeye kapattı. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, kayıt işlemleri sırasında kayıt yaptırılmayan yaklaşık 500 bin cep telefonu kaldığını, 19 milyonunun ise kaydının yapıldığını söyledi.

“Kapatma işlemine başlanacak olması, anında hepsinin kapatılması anlamına gelmiyor.” diyen Acarer, bu sürenin 10 gün içinde tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Kayıt dışı telefonların saptanması için GSM operatörleriyle listelerin karşılaştırıldığını, bu işlemin en az 10 kez yapıldığını anlatan Tayfun Acarer, ancak bazı klonlanmış makinelerin bulunduğunu dile getirdi.

Başkan Acarer, cep telefonu alırken, mutlaka kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, kaçak ve çalıntı cep telefonlarının kullanıma kapatılması için ek süre tanınmayacağını ifade etti.

Kaynak :

cep