BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

25 bin deve güzellik için yarışıyor

Yaklaşık 25 bin deve, Abu Dabi çölünde düzenlenen Mezayin Hafra Deve Festivali’nde "Dünyanın En Güzel Devesi" seçilmek için yarışıyor.<br/...

Abone ol

Yaklaşık 25 bin deve, Abu Dabi çölünde düzenlenen Mezayin Hafra Deve Festivali’nde "Dünyanın En Güzel Devesi" seçilmek için yarışıyor.
Bu yıl yedincisi düzenlenen Deve Güzellik Yarışması’na Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Umman, Ürdün ve Yemen gibi bölge ülkelerinden katılımlar gerçekleşiyor.
Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü başlayan ve 28 Aralık’ta sona erecek olan festivalde en güzel deve sahibine 50 milyon dirhem (29.3 milyon TL) para ödülü verilecek. Festival Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan 7 emirlikten biri olan Abu Dabi’nin Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan himayesinde düzenleniyor.
Müzik geceleri, Bedevi hayatını canlandırıldığı etkinlikler, sergi ve kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerin gösterildiği etkinliklerin de yer aldığı festivalin amacının, bölgenin "mirasını korumak" olduğu belirtiliyor.
(İHA)