BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Aslan zirveden uzaklaşmak istemiyor

Galatasaray, devre arası öncesi son maç olan Kayseri Erciyesspor deplasmanından 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Kayseri’de, maç saa...

Abone ol

Galatasaray, devre arası öncesi son maç olan Kayseri Erciyesspor deplasmanından 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Kayseri’de, maç saatinde hava sıcaklığının eksi 6 derece olması bekleniyor.
Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında, Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda karşılaşacak. Mücadelede sarı-kırmızılılar devre arasını 3 puanla kapatıp, ligin ikinci yarısına zirveye en yakın yerde girmek istiyor.
Ligin ilk yarısının Galatasaray için özeti, şüphesiz yaşanılan puan kayıpları. Son 2 sezonun şampiyonu sarı-kırmızılılar, 2013-2014 sezonunun ilk devresinde zirveye hasret kalmış durumda. Hem Şampiyonlar Ligi, hem lig, hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele eden Galatasaray’da, bu yoğun tempo ligin ilk yarısının bitimiyle rahat bir nefes almalarına yardımcı olacak. İtalyan Teknik Adam Mancini, Galatasaray’da ilk kamp dönemini, Kayseri Erciyesspor maçının ardından lige verilen ara sebebiyle Antalya’da yapacak. Kayseri deplasmanından kayıpsız çıkıp, zirveye olan özlemi daha da artırmaması için, Erciyesspor maçının önemini teknik direktör Mancini’nin futbolcularına sıkça hatırlattığı bildiriliyor. Devre arası kampı öncesi futbolcularının tatilden önce Kayseri Erciyesspor maçını düşünmelerini isteyen Roberto Mancini’nin tek korkusu, futbolcuların tatil öncesi maça konsantre olamayacak olması. Bu konuda hafta içerisinde sarı-kırmızılı futbolcularla sürekli toplantı yaptığı bildirilen İtalyan hoca, birebir görüşmelerinde de futbolcularına Kayseri Erciyesspor maçının önemine değindiği gelen haberler arasında.
Galatasaray’da Teknik Direktör Mancini, göreve geldiği günden bu yana, sarı-kırmızılılarda her maç en az 3 futbolcu rotasyonu yaparak herkese şans vermeye çalışıyor. Galalatasaray’da göreve geldiği bugüne kadar rakibine göre maç maç kadro seçimlerinde bulunan Mancini’nin, Kayseri Erciyesspor maçına da Trabzonspor karşılaşmasında sahaya çıkan ilk 11’den 2 futbolcu farklılığı ile sahaya çıkması bekleniyor. Geçen hafta Trabzonspor maçında yedek kulübesinde bekleyen Chedjou’nun, bu hafta ilk 11’de sahaya çıkması beklenirken, yabancı sınırlaması sebebiyle Emanuel Eboue’nin geçen hafta olduğu gibi Kayseri Erciyesspor maçında da kadro dışı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HEDEF PUAN YA DA PUANLAR
PTT 1. Lig’den geçen sezon şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig’e çıkan Kayseri Erciyesspor, sıkıntılı günleri atlatmak için Galatasaray maçına odaklanmış durumda. Tecrübeli teknik direktör Hikmet Karaman’ın da Kayseri ekibinin başına getirilmesi ile birlikte futbolcular, sarı-kırmızılı takımı yenerek devre arasını 3 puanla kapatmanın hesaplarını yapacak.
Ayrıca, Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor Spor Toto Süper Lig’de yarın 5. kez karşı karşıya gelecek. Kayseri Erciyesspor’un ilk kez Süper Lig’de mücadele etmeye başladığı 2005-2006 sezonundan itibaren yapılan 4 maçtan üçünü Galatasaray, birini Kayseri Erciyesspor kazandı. Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor arasında oynanan maçlarda sarı-kırmızılılar rakibine 8 gol atarken, Kayseri Erciyesspor buna 5 golle yanıt verdi.

MAÇIN PROGRAMI
Galatasaray, Kayseri Erciyesspor maçı için bugün saat 17.00’da Atatürk Havaalanı’ndan Kayseri’ye hareket edecek. Sarı-kırmızılılarda bütün takımın Kayseri’ye götürülmesi beklenirken, maçın oynanacağı Cumartesi günü Kayseri’de hava sıcaklığının eksi 6 derece ve sisli olması bekleniyor. Kayseri Erciyesspor - Galatasaray maçı yarın saat 19.00’da Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak.
Galatasaray’ın, Kayseri Erciyesspor maçındaki muhtemel 11’i şu şekilde:
“Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Riera, Yekta, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak, Drogba”
(İHA)