BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Efkan Ala'nın özgül ağırlığı

Milliyet'ten Serpil Çevikcan Başbakan'ın yeni kabinesinde İçişleri Bakanı olan Efkan Ala'nın çok doğru bir tercih olduğunu yazdı.

Abone ol

Serpil Çevikcan bugünkü köşe yazısında Efkan Ala'yı değerlendirdi. Efkan Ala Başbakan Erdoğan'a olduğu kadar Hakan Fidan'a da yakın bir isim...


Bunlardan ilki İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala.
Kestirmeden şöyle söyleyebilirim:

Sicili temiz, güvenilir ve geçmiş görevlerinde statükonun reflekslerine karşı komplekssiz bir profil çizen Ala; Muammer Güler 17 Aralık operasyonunun flaş isimlerinin arasında hiç yer almasaydı da İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturabilirdi.

Bundan sonrasını, en ufak bir gedik açılmasına izin vermeden, emir-komuta birliği içinde dizayn etmek zorunda olan Erdoğan için; mülki idaredeki atamalar ve kurumlararası irtibat başta olmak üzere kritik görevler yükleyerek çalıştığı Ala tercihi tam isabet demek.

Erdoğan’ın, önceki gün Ak Parti İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmanın çeşitli bölümlerine, devlet içindeki paralel yapıyı hedefine koyarak yerleştirdiği, “temizleyeceğiz” ifadesi yeni İçişleri Bakanı’nın omuzlarındaki yükün önemli bir kısmını ifade ediyor.

Ala; Erdoğan’ın en yakın mesai arkadaşlarından biri olarak Başbakan’ı ve Ak Parti’yi, eski ve sınırları zorlayan bir vali olarak devletin nasıl işlediğini-işlemediğini ve eski Başbakanlık Müsteşarı olarak yıllar içinde idarenin kılcal damarlarında kimlerin nasıl mevzi tuttuğunu iyi biliyor olsa gerek.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la Başbakanlık’taki ortak mesaisiyle pekişen ilişkisini de kayda geçirelim.