BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

24 Haziran 2018 Partilerin il il milletvekilleri seçim sonuçları

Yeni milletvekilleri 24 Haziran seçimleri ile ortaya çıkacak. 27. Dönem milletvekilleri ve AK Parti (AKP) CHP, HDP, MHP, İYİ Parti oy sonuçları merak konusu. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy dağılımı da meclisin yapısını belirleyecek.

Abone ol

TÜRKİYE 24 Haziran 2018 Seçim Sonuçları YSK yasağının kalkması ile canlı verilecek. YSK Seçim Sonuçları yayın yasağı saat 21.00'dan önce kalkabilir. YSK Sandık oy sonuçları AA verileri ile internethaber.com sitesinde olacak. 24 Haziran seçimlerinde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, YSK tarafından önce cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını belirleyecek. Hemen ardından da genel seçim sandık sonuçları YSK tarafından kayda alınacak. Sayımı yapılan oyların sonuçları seçim yasağının kalkması ile kamuoyuna sunulacak.

27. Dönem milletvekilleri ve AK Parti (AKP) CHP, HDP, MHP, İYİ Parti oy sonuçları merak konusu. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy dağılımı da meclisin yapısını belirleyecek. YSK yasağının kalkması ile 27. Dönem Milletvekili Seçimi sonuçları canlı yayın verileri ile internethaber.com sitesinde olacak. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran'da başlayan oy verme işlemi 19 Haziran'da tamamlandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 24 Haziran saat 17.00'ye kadar gümrük kapılarında oy verebilecek.

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinden de görebilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde seçmen bilgi kağıdı yeniden gerekli olmayacak.

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.