BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

2020de 35 milyon araç trafikte

Yıl 2007. İstanbul trafiği insanı canından bezdiriyor. 2020'de ne yapacağız?

Abone ol

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, Türkiye'de son yıllarda trafikteki motorlu araç sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Türkiye'de 2020 yılında yaklaşık 35 milyon motorlu aracın trafikte olacağı, araç sayısı ile birlikte artması beklenen sorunlara karşı ciddi önlemler alınması gerektiği bildirildi.

Memiş, araç sayısının artmasına karşın trafikte hızlı çözümler üretilip önlemlerin alınmadığını savunarak, siyasi partilerin, yerel yönetimlerin, rafikten sorumlu kamu kuruluşları ile şehir plancılarının çalışmalara bugünden
ağırlık vermeleri gerektiğini bildirdi. 

Memiş,: ''Bu yolların yanında mutlaka güvenlik şeritleri oluşturulmalı. Çünkü artık günümüzde gelişmiş ülkelerde güvenlik şeritsiz yol yapılmıyor. Yerel yönetimlerde kent merkezlerinde artan trafik sayısına paralel geniş bulvar, cadde ve sokaklar açmalı. Bunun yanında trafikte karmaşa yaşanmaması için alternatif caddelerin de çok olması gerekli.''

''27 YILDA 270 BİN KİŞİ ÖLDÜ''

İhsan Memiş, Türkiye'de son yıllarda günde 20 kişinin trafik terörü sonucu
hayatını kaybettiğini, geçen 27 yılda da yaklaşık 270 bin kişinin öldüğünü ifade ederek, kısa, orta ve uzun vadeli sakatların sayısının ise 1 milyon kişiye yakın olduğunu, kazaların devlete yıllık maliyetinin de en az 4 milyar doları bulduğunu bildirdi.