BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

2015 seçimleri için AK Parti'nin ilk mitingi o ilde!

2015 genel seçimleri için AK Parti'nin yoğun maratonu başlıyor. AK Parti seçim mitinglerine bakın hangi ilden başlangıç yapacak...

Abone ol

2015 genel seçimleri yaklaştı AK Parti'de nefesler tutuldu, AK Parti 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için aday listesini bugün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek. AK Parti kulislerine göre, özellikle 3 ilin üzerinde duruluyor, o illerden biri olan Hakkari'de, parti ilk mitingini yapacak.

DAVUTOĞLU STARTI HAKKARİ'DEN VERECEK

Davutoğlu'nun seçim kampanyası belli oldu. YSK'nın 14 Nisan'da aday listelerini açıklamasının ardından Davutoğlu 15 ya da 16 Nisan'da adayları kamuoyuna tanıtacak ve seçim beyannamesini açıklayacak. 24 Nisan'da YSK'nın kesin aday listesini ilan etmesinden sonra da Başbakan, 27 Nisan'da seçim kampanyasını başlatacak ve sahaya inecek. İlk mitingini Hakkari'de gerçekleştirecek olan Başbakan Davutoğlu, 30'u büyükşehir olmak üzere 60 ile gidecek. Davutoğlu takvimin sıkışıklığından dolayı bazı günler 2 ilde miting yapacak.

TUNCELİ, HAKKARİ VE IĞDIR İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Davutoğlu ve kurmayları tarafından adayların belirlenme sürecinde, 2011'de milletvekili çıkarılamayan Tunceli, Hakkari ve Iğdır üzerinde özel çalışma yürütüldü. Bu illerde en fazla oy alabilecek isimlerin aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Tunceli'de, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Bozkurt ve daha önce bu ilden milletvekilliği yapan Sinan Yerlikaya, Hakkari'de ise aşiret liderlerinden Hamit Atlı'nın oğlu AK Parti eski Milletvekili Mustafa Zeydan'ın torunu Mehmet Alay Atlı ile Hakkari Ticaret Odası eski Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ismi öne çıktı. 

HUMMALI 'ADAY LİSTESİ' ÇALIŞMASI

Aday adayları önce temayül yoklamasından geçirildi ardından 12 alt komisyon tarafından mülakata tabi tutuldu. Daha sonra 4 genel başkan yardımcısı başkanlığındaki 4 ara komisyon tarafından tek tek incelenen aday adayları STK temsilcilerine de soruldu. Son çalışmayı ise Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon yaptı. Komisyon, önüne gelen bin 100 kişilik listede hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Üst komisyon öncelik olarak mevcut vekillerin karnelerini değerlendirdi.