BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2015 Oscar yarışı başlıyor

87. Oscar ödülleri için yarış, bugün adayların açıklanmasıyla başladı. Birdman ve The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli) 9'ar adaylıkla 2015 Oscar yarışını başabaş götüreceğe benziyor.

Abone ol

87. Oscar ödülleri için yarış, bugün adayların açıklanmasıyla başladı.

Birdman ve The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli) 9'ar adaylıkla 2015 Oscar yarışını başabaş götüreceğe benziyor.

The Imitation Game (Yapay Oyun) 8, American Sniper ve Boyhood (Çocukluk) 6'şar dalda Oscar ödüllerine adaylar.

The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi), Foxcatcher ve Whiplash 5'er dalda Oscar'a aday gösterildiler.

Oscar oyunculuk ödülleri için aday gösterilen isimler arasında İngiliz oyuncular Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Rosamund Pike Felicity Jones ve Keira Knightley'nin bulunması, İngiltere sinema çevrelerini sevindirdi.

En iyi erkek oyuncu ödülü için Benedict Cumberbatch ve Eddie Redmayne, Steve Carell, Bradley Cooper ve Michael Keaton ile yarışacaklar.

En iyi kadın oyuncu ödülü için de, Marion Cotillard, Felicity Jones, Julianne Moore, Rosamund Pike ve Reese Witherspoon yarışacak.

En iyi film dalında aday gösterilen 8 film, American Sniper, Birdman, Boyhood, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game, Selma, The Theory of Everything ve Whiplash.

Meryl Streep 19. kez Oscar'a aday gösterilerek kendi rekorunu kırdı. Streep, bu kez, Into the Woods filmindeki rolüyle Keira Knightley, Patricia Arquette, Laura Dern ve Emma Stone'un yanı sıra en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne aday.

84 yaşındaki Robert Duvall ise, en yaşlı Oscar ödülü adayı oldu. Duvall, The Judge filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi.

2015 Oscarları'nın adayları Hollywood'da, geşen yıl Gravity (Yerçekimi) filmiyle Oscar alan yönetmen Alfonso Cuaron, Chris Pine, Star Wars yönetmeni JJ Abrams ve Oscar Ödülleri Akademisi başkanı Cheryl Boone Isaacs tarafından açıklandı.

22 Şubat'ta Hollywood'da, Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenecek ödül törenini televizyon ve sinema oyuncusu Neil Patrick Harris sunacak.