BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  SEÇİM

2015 genel seçimlerinde MHP'den son dakika taktiği

2015 genel seçimlerine 39 gün kalmasına rağmen vaatlerini açıklamayan MHP'nin, seçim vaatlerinin çalınmaması için strateji yürüttüğü öğrenildi.

Abone ol

7 Haziran seçimlerine 39 gün kala seçim vaatlerini hala açıklamayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, diğer partilerin seçim mitinglerine girişmesine rağmen hala bekleyişte olmalarını, 'Siyasi taktik' olarak açıkladı. Bahçeli, seçim vaatlerinin çalınmaması için beklediklerini belirtirken, hedeflerinde 'kararsız seçmen' olduğunu ifade etti.

Yeni Akit'in yer verdiği habere göre, MHP parti kurmayları önceki seçimlerde, diğer partilerin seçim beyannamelerinde MHP’den alıntı yaptığını, bu yüzden de böyle bir taktik uyguladıklarını belirtti.

"SİYASİ TAKTİK"

Bahçeli gazetecilerin, “Beyannameyi açıklamakta biraz geç kalmadınız mı?” sorusuna, "Siyasi taktik icabı böyle yapıyoruz. Biz kongre için Arena’yı tuttuğumuzda 3 Mayıs’ta beyanname açıklamak için de gerekli işlemleri yapmıştık" karşılığını verdi.

SEÇİM BEYANNAMESİ 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNDE AÇIKLANACAK

Sözcü'nün haberine göre, MHP seçim beyannamesini 3 Mayıs Türkçülük gününde açıklayacak. Beyanname Balgat’ta “Kozmik” bir büroda hazırlandı. Beyannameyi hazırlayan özel ekipte Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz da yer aldı. 

bahceli.20150428121433.jpg 
BAHÇELİ NE ZAMAN MİTİNG YAPACAK?

MHP Lideri Bahçeli, beyannameyi açıkladıktan sonra bir miting programı yapacak. İlk mitingini Almanya’da yurt dışı seçmenine seslenerek gerçekleştiren Bahçeli, 3 Mayıs’taki toplantının ardından 17 Mayıs’ta Adana ve Mersin’e, 18 Mayıs’ta Kırşehir ve Kayseri’ye gidecek.

İŞTE İSTANBUL MİTİNGİNİN TARİHİ

24 Mayıs’ta Ankara’da miting yapacak olan Bahçeli, İstanbul’da seçmenin karşısına sandık kurulmadan bir hafta önce çıkacak.

MİTİNG PROGRAMI ÇOK YOĞUN OLMAYACAK, BAHÇELİ TV'YE AĞIRLIK VERECEK

Bahçeli'nin çok yoğun bir miting programı yapmayacağı; televizyon ekranlarını kullanacağı öğrenildi. Televizyonlarda hem partinin reklamlarıyla hem de Bahçeli’nin katılacağı canlı yayınlarla seçmenin merak ettiği sorulara yanıt verilmesi sağlanacak.

TELEVİZYON REKLAMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Televizyon reklamlarında da ağırlık son haftaya verilecek. Böylece MHP’nin vaatlerinin, “ağırlıklı propaganda” ile seçmenin aklında kalması sağlanacak. Bu taktikle özellikle kararsız seçmen üzerinde etkili olunması planlanıyor.

İŞTE MHP'NİN SEÇİM VAATLERİ

Partilerin vaatleridnen en çok konuşulan ve tartışılan 'emekli maaşları' MHP’nin seçim beyannamesine  farklı biçimde yansıdı. MHP, düşük maaşlı emeklilere her yıl bir maaş tutarında “Kışa hazırlık ikramiyesi’’ verecek. Yoksul ailelere de, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla ‘’Hilal-Kart’’ dağıtılacak.

Devlet Bahçeli’nin açıklayacağı seçim vaatlerinin önemli satır başları şöyle:

-Muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak. İş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar “Aile Sigortası Yardımı” ödemesi yapılacak.

-Asgari ücret yükseltilecek. Asgari ücretteki gelir ve damga vergisi kaldırılacak. Çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı, vergi dışı bırakılacak.

-Yoksul ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları Hilal-Kart verilecek. Düşük maaşlı emeklilere kışa hazırlık ikramiyesi verilecek.

-Yaşlısına bakmakla yükümlü muhtaç ailelere “sosyal bakım yardımı” ödemesi yapılacak. Ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10’a indirilecek.

-Kamudaki 700 bin taşeron ile 4/B ve 4/C’liler kadrolu yapılacak. Küçük çiftçinin desteklenmesi için mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak, ucuz elektrik imkanı sağlanacak.

-Engelliler işe yerleştirilecek. Engelli çocuğu olan muhtaç ailelere sosyal destek ödemesi yapılacak. Öğrencilere ilköğretim süresince “beslenme” desteği verilecek. Yoksul öğrenciler kamu yurtlarından “ücretsiz” faydalanacak.

-İstihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik pirimi yükü azaltılacak. Vergisini zamanında ödeyene vergi indirimi sağlanacak. Özel iletişim vergisi ile mobil hizmetlerden alınan kullanım ücreti ve ruhsat ücreti kademeli olarak kaldırılacak.