BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.412,72
HABER /  GÜNCEL

200 TLye serbest bırakıldı

Hukukun böylesi! Muğla'da bir beach clup'ı bastı... İşletmecisini bacağından vurdu... 200 TL'ye serbest kaldı.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, işlettiği beach clup'ta, çıkan tartışmada kendisini bacağından vuran M.K.'nin kefaletle, adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki gösteren Aziz Şişman, mahkemenin kararına itiraz etti. Mahkemeye verdiği dilekçede, olayın şov olduğunu iddia eden Şişman, M.K.'nin olaydan kısa bir sürece özel bir televizyon kanalının muhabirlerini ile gazetecileri çağırdığı iddia ederek, telefon kayıtlarının incelenmesini istedi.

Göltükbükü Beldesi'nde, açtığı stantda hediyelik eşya satışı yapan 37 yaşındaki M.K., önceki gün saat 13.30 sıralarında arkadaşı 43 yaşındaki Aziz Şiman ile Mediha Elif Tokcan'ın işlettiği Paradisio Beach Clup’a gitti. İddiaya göre, M.K., burada, barda oturan başka bir müşteriyle tartışmaya başladı. Bunun üzerine beach clup'ın işletmecilerinden Aziz Şişman, M.K.'yi uyardı. M.K., bu defa da Şişman'la tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada, belinden 7.65 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancasını çıkartan M.K., çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Şişman'ı sol bacağından yaraladı. Şişman, kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olaydan sonra kaçan M.K. ise suç aleti tabancayla Yalıkavak Kavşağı'nda, jandarma tarafından yakalandı.

M.K., işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. M.K., 200 TL kefalet ve adli kontrollü olmak şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bugün öğle saatlerinde adliyeye gelen Şişman, karara itiraz etti. Mahkemeye verdiği dilekçesinde olayın şov olduğunu iddia eden Şişman, M.K.'nin olaydan kısa bir sürece özel bir televizyon kanalının muhabirleri ile gazetecileri çağırdığı iddia ederek, telefon kayıtlarının incelenmesini de istedi.

Sekerek adliyeden çıkan Şişman, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözde turizm merkezi Bodrum'da son birkaç yıldır bu tür olayların organize biçimde düzenlendiğini ileri sürdü. Bodrum'un magandaların eline bırakıldığını iddia eden Şişman, “Tatilcilerin önünde bir turistik tesisi basıp, arbade çıkartıp, tabancayla etrafa korku salıp bir de birini bacağından yaralayacaksınız ve 200 TL kefalet serbest kalacaksınız. Savcısının tutuklanması istemi ile sevk ettiği M.K.'yi mahkeme serbest bıraktı. Benim neredeyse sakat kalmama neden olacak bir kişinin üstelik turizm beldesinde elini kolunu sallayarak dolaşmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Şu an aynı sahilde serseri mayın gibi dolaşıyor. Bugün, yarın hangi mekanda patlayacağını bekleyip görmek gerek. Oysaki bu kişi hakkında birçok kez tehlikeli olduğunu ve önlem alınması gerektiğini ilgililere bildirmiştik. Bodrum’da bu tür turistik işletmelerin yanındaki magandalara prim verildiği sürece bu tür kaoslar yaşanmaya devam edecek. Korku içinde turizm olmaz” dedi.

M.K.'nin kendisini vurmadan 10 dakika önce muhabirlerle telefonla konuştuğunu öğrendiğini belirten Şişman, “Olay tamamen, düzmece ve şov. Bunun bir özel televizyon kanalı muhabirleri ile organize bir saldırı olduğuna inanıyorum. M.K.'nin telefonunu savcıya verdim, O'nun ve muhabirlerin telefon kayıtları incelendiğinde, gerçek ortaya çıkacak. M.K. ile tartışmaya başladığımız an olay yerine gelen muhabirlerin çekimlerinin bir tesadüf olmadığına tam aksine bir şovun parçasına alet olduklarını düşünüyorum. Bu bir şovdu, başarı ile tamamlandı. Zanlı, adliye tarafındanda serbest bırakıldı, şov devam ediyor. Ancak otelim, restoranım ve beach clup'ımı turistler terk etti” dedi.