BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  GÜNCEL

20 Ocak okullar tatil mi? Bu illerde okullar tatil

20 Ocak 2016 çarşamba günü okullar tatil mi? Bugün okullar hangi illerde tatil oldu. Erzincan, Bayburt Ordu, Muş, Çorum, Gümüşhane ve Bursa Valilikleri, kar yağışı nedeniyle 1 gün süreyle kar tatili kararı aldı.

Abone ol

Yarın yani 20 Ocak 2016 çarşamba günü yoğun yağış nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. Bitlis Erzincan, Bayburt, Ordu, Çorum, Gümüşhane ve Bursa Valilikleri, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Çok kuvvetli kar yağışının görüldüğü 17 ilden de kar tatili kararları bekleniyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan, Bayburt, Ordu, Bitlis, Çorum, Gümüşhane ve Bursa'da eğitime bir gün ara verildi. İşte kar tatili verilen iller:

BİTLİS'TE YOĞUN KAR YAĞIŞI TATİL ETTİ

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ile Mutki ilçesindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis merkez ile bağlı

köylerde kar yağışı ve tipinin eğitimde aksamalara yol açacağını vurgulayarak, okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı.

Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç ise hava koşullarından dolayı yaşanacak olumsuzlukları önlemek amacıyla ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiğini söyledi.

Bu arada, Tatvan, Ahlat ve Hizan ilçelerinde de taşımalı eğitim gören öğrencilerin izinli sayılacakları bildirildi.

MUŞ'TA KISMİ TATİL

Bu arada Muş Valiliği, il genelinde taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

BAYBURT'TA KAR TATİLİ

Bayburt'ta yoğun kar nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, yaptığı açıklamada, ilde karın etkisinin artarak devam ettiğini belirterek, "Bu nedenle Bayburt genelinde tüm okullarda 20 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verildi" dedi.

Çağlayan, tüm kurumlarda engelli ve hamile personelin de bir gün idari izinli sayılacağını kaydetti.

ERZİNCAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Erzincan'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Çayırlı ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların tamamında, Refahiye ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamında eğitim gören öğrenciler için eğitime 20 Ocak Çarşamba ara verildi.

ORDU'DA KAR TATİLİ

Ordu'da kar ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan karın bazı olumsuzluklar oluşturabileceği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde İMKB Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç tüm okullar, Gölköy ilçe merkezi hariç tüm okullar ile Aybastı, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerindeki okulların tamamında eğitim ve öğretime 20 Ocak Çarşamba ara verildiği ifade edildi.

GÜMÜŞHANE'DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Gümüşhane'de kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelerde buzlanma ve kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime yarın 1 gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BURSA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

BURSA Valiliği yarın yani 20 Ocak 2016 çarşamba günü için ilk kar tatili kararını alan il oldu. Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte yarın buzlanma ve don olayı meydana gelmesi beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelinde tüm anaokulları, ilk ve orta okullar ile liselerde 1 gün eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın yani 20 ocak çarşamba günü idari izinli sayılacak.

MUŞ'TA KARAR KAYMAKAMLIKLARIN

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan yaptığı açıklamada, “Kar yağışı nedeniyle çarşamba günü taşıma servisleri çalışmayacağından, taşımalı öğrenciler izinli sayılacak. Köy yolu kapalı ise gidiş geliş yapan köy okul öğretmenleri de izinli sayılacaktır. İlçelerde ise ilçe kaymakamlarımız değerlendirme yapacaktır" dedi.