BIST 9.560
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.490,73
HABER /  GÜNCEL

20 ilde kuvvetli yağmur 2 ilde dolu var! Meteoroloji yeni yayınladı

İSTANBUL ve İzmir başta olmak üzere 20 il kuvvetli yağışın etkisinde. Meteoroloji 27 Haziran hava durumu tahmininde 2 ilde dolu alarmı verdi. Peki İstanbul'da dolu görülecek mi saatlik hava durumuna mutlaka bakın!

Abone ol

Meteorolojinin son hava durumu tahminine göre bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlar görülecek. Yağışlı sistemin hafta sonuna kadar ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

2 ilde dolu alarmı
Meteoroloji bugün için Kırklareli ve Tekirdağ kentlerini özel olarak uyardı. Bu iki ilde gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2.) olacağı sel ve dolu riski taşıdığı duyuruldu.

20 ilde çok kuvvetli yağmur var
Meteorolojinin tahminlerine göre bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Ege bölgesinde 20 ilde çok kuvvetli gök gürültülü yağışlar hüküm sürecek. Meteoroloji verilerine göre yağışların etkili olduğu iller şunlar: İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Zonguldak, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla

İzmir saatlik hava durumu
İZMİR bugün sağanak yağışın etkisi altında. Meteorolojinin İzmir için yayınladığı saatlik hava durumuna göre yağışlar aralıklarla çok kuvvetli olarak gece saatlerine kadar devam edecek. İzmir'de yağmurun en etkili olacağı saatler şöyle:

İstanbul'da dolu var mı- Saatlik Hava Durumu
İSTANBUL için meteorolojiden gelen son hava durumu tahmininde saat 09.00-12.00 aralığında görülen etkili yağışların öğleden sonra iş çıkışında yeniden artacağı görülüyor. Saat 18.00'da İstanbul'da başlayacak olan kuvvetli yağışlar gece yarılarına kadar devam edecek. Yağışlar kuvvetli yağmur şeklinde olacak, Meteoroloji etkili bir dolu yağışı uyarısı vermedi.

Doğu ve güneydogu Anadolu'da aşırı sıcak
Yurdun batısı yağmur ve dolu ile ıslanırken Diyarbakır, Gaziantep, Maraş, Urfa, Adıyaman, Erzurum, Tunceli ve Elazığ başta olmak üzere doğu illerinde aşırı sıcaklar var. Meteoroloji bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerimizde hissedilir derecede artan sıcakların mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceğini duyurdu.