BIST 10.721
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.418,12
HABER /  GÜNCEL

2 parti sandıkta kalacak

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP ve CHP'nin 29 Martta sandıkta kalacağını iddia etti.

Abone ol

Partisinin Sındırgı Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Deniz'i kamuoyuna tanıtmak amacıyla ilçeye gelen Soylu, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Tarımın 2007 yılında yüzde 7.3 oranında daraldığını belirten Soylu, çiftçilerin tarlalarının ipotekli konumuna getirildiğini, böyle bir duruma sessiz kalamayacaklarını söyledi.

DP Genel Başkanı Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''harikalar diyarı''nda yaşadığını savunarak, şöyle konuştu:

''Ey analar, ey çiftçiler size soruyorum. Siz bu hükümetten memnun musunuz? Sizi yalnız bırakan, sizi yalnızlaştıran, sizi yoksulluğa mahkum eden bu AKP hükümetinden memnun musunuz? Kim memnun biliyor musunuz? Çok ufak bir azınlık hallerinden memnun. Onlar da kendi adamları. Mübarek, parti değil, emlak komisyonculuğuna dönüştü. Ben ona üzülmüyorum. CHP'yi de emlak komisyonculuğuna alıştırdı. Meclisi emlak komisyonculuğuna döndürdüler. Sabahtan akşama kadar milletin birikimlerini, değerlerini alt üst ediyorlar. Bu millet, AKP'yi de CHP'yi de 29 Martta sandığın dibine çakacak.''

Çiftçilerin sıkıntılarını son derece iyi bildiğini ifade eden Soylu, tarımı bilim ve teknolojiyle birleştirerek, Türkiye'de ürün verimliliğini artırarak üreticileri rahatlatacaklarını belirtti.

Milletten başka kimseden korkmadıklarını ifade eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Zulüm yapan bu hükümetten de korkmuyoruz. Allah'tan başka hiç kimsenin önünde eğilmeyiz. Bunu herkes bilsin. Hiç korkmayın. Türkiye'yi tepe taklak eden bu hükümetin, 29 Martta bakın nasıl düzünü tersine çeviriyorum. Çiftçiye diz çöktürenlere itirazım var. Bunu yapanlara hesap sormazsam namerdim.''

Türkiye'ye dürüst, şeffaf ve hizmete dayalı belediyecilik anlayışını göstereceklerini kaydeden Soylu, ''Allah bana suistimale, yolsuzluğa bulaşmış belediye başkanı nasip etmesin'' dedi.