BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

2. Ordu Komutanı İsmail Temel Burseya Dağı'na gitti

TSK ve ÖSO'nun yürüttüğü Afrin operasyonundan son dakika bilgiler geliyor. Zeytin dalı harekatınının 10. gününde harekatı yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Temel operasyonda ele geçirilen Burseya Dağı'na gitti.

Abone ol

Zeytin Dağı Harekatı'nı yöneten 2. Ordu Komutanı İsmail Temel, Afrin'deki Burseya Dağı'nda Türk askerlerini ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentine yönelik düzenlediği operasyon 10. gününde. TSK ve ÖSO'nun günlerdir terör örgütü mensuplarıyla sıcak çatışmalara girdikleri ve dün ele geçirilen kritik öneme sahip Burseya Dağı'ndaki askerlerin önemli bir ziyaretçisi vardı.

Operasyonu başından beri sahada yöneten komutan, 2. ordu Komutanı Korgeneral İsmail Temel, askerleri ziyaret etti.

Temel, dün terör örgütünden temizlenen stratejik önemdeki Burseya Dağı'na gelerek durumu yerinde gördü.

İncelemelerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarını da denetleyerek moral veren Temel, beraberindeki komutanlarla Burseya Dağı ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleri ile tahkimatı değerlendirdi.

DÜN ALINMIŞTI: Burseya Dağı, dün TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü PYD/PKK'dan alınmıştı. Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik 20 Ocak'ta başlayan harekat 10. gününde devam ediyor.