BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Süper Kanlı Ay tutulması nedir nasıl olur saat kaçta olacak?

31 Ocak 2018'de Kanlı Ay tutulması ile birlikte Mavi Ay tutulması ve Süper Ay tutulması olacak. Üçü birarada ay tutulması en son 152 yıl önce gerçekleşmişti. Peki Kanlı ay tutulması nedir ve nasıl oluyor? Kanlı Mavi Süper Ay tutulmasının etkileri neler olacak?

Abone ol

31 Ocak 2018 ay tutulması eşsiz olacak. En son 152 sene önce gerçekleşen Kanlı Ay, “Mavi ay” , “Süper ay” tutulması 31 Ocak’ta birlikte gerçekleşecek. Üçü birarada olacak Kanlı Mavi Süper ay Tutulması Türkiye dahil pek çok ülkeden izlenebilecek.

31 Ocak'ta İstanbul'da saat 16:27 itibariyle, dolunay adını verdiğimiz Güneş – Ay karşıtlığı tam halini alacak. Bu dolunay aynı zamanda bir süper kanlı ay tutulmasına da eşlik edecek!

SÜPER AY NEDİR : ‘Süper ay’ ise, Dünya’ya en yakın olduğu noktada Ay’ın normalden büyük görünmesine verilen ad. Bu olay ise 411 günde bir yaşanıyor. KANLI AY NEDİR : ‘Kanlı ay’ ise ay tutulması öncesi Dünya’nın gölgesinin Ay’a düşmesiyle oluşuyor. MAVİ AY NEDİR : ‘Mavi ay’, aynı takvim ayı içinde iki dolunay görülmesine deniyor. Bu olaya 2.5 yılda bir rastlanıyor.

“Kanlı ay” , “Mavi ay” ve “Süper ay , aynı gecede en son 31 Mart 1866’da biraraya gelmişti. 31 Ocak 2018 çarşamba gecesi yaklaşık olarak 1 saat 16 dakika sürecek olan bu olay ülkemizden de ayın doğduğu saatlerde gözlemlenebilecek.

Süper Kanlı Mavi ay tutulması nasıl oluyor: Süper olması dünyaya yakın mesafede olmasından. Kan olayı ise şöyle; bütün tutulmalar tam değildir. Ay ucundan açık da tutulur. Tam ay tutulmalarında ayın etrafında kızıl bir hale oluşmasından dolayı kanlı ay tutulması deniyor. Mavi olması ise bir ay içinde iki dolunay meydana gelmesidir.

31 Ocak 2018 ay tutulması kanlı mavi ve süper olacak