BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

2 gol ofsayt mıydı?

Kararlarıyla her iki tarafı da çıldırttı. Fenerbahçe'nin kötü oyunu nedeniyle hakemin skandal yönetimi arada kaynadı.

Abone ol

Eski hakem Metin Tokat İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un attığı 2 golün de ofsat olduğunu söyledi.  Karşılaşmanın pozisyonlarını Milliyet gazetesine değerlendiren Tokat, 44. dakikada kırmızı kart gören Büyükşehir'den Mahmut'un haksız yere oyundan atıldığı görüşünde.. İşte Tokat'ın hakem kritiği:

"İstanbul Büyükşehir Belediyespor golü öncesi İskender, rakip kaleye, ikinci rakip savunma oyuncusundan daha yakın olduğundan, ofsayt olarak değerlendirilmeli ve gol iptal edilmeliydi.

Yardımcı hakem hizayı alamayınca hata yaptı. Kendi halinde giden maçta faul ve kart yorumlarında arka arkaya hatalı kararlar veren Cüneyt Çakır yine ön plana çıktı. Emre, önce Tjikuzu’ya, sonra İskender’e faul yaptı, sadece uyarıldı.

Çakır, Lugano’nun Adriano’ya arkadan topsuz yaptığı faulün devamında sarı kart da göstermeliydi. Mahmut’a itirazdan sarı kart gösterdi. Kendisine aynı şekilde itiraz eden Alex’i ise es geçti. Futbolcuların tartışmalarında yine her zamanki gibi uzakta durdu.

Serhat-Alex itişmesinde her zaman çok kolay kullandığı kartını bu kez çıkarmadı.Cüneyt Çakır, Güiza-Mahmut ikili mücadelesinde, faulü yapan Güiza olmasına rağmen hem faulü ters verdi, hem de Mahmut’u ikinci sarıdan kırmızı kartla ihraç ederek iki takım arasındaki dengeyi bozdu.

Köşe vuruşunda kale alanı içinde Gökhan’ın elinden dönen topta devam kararı doğruydu, mesafe çok yakındı. İkinci gol öncesi, yardımcı hakem önünden hareketlenen Erman’ın pozisyonu ofsayt olarak değerlendirilmeli, devamında atılan gol geçersiz sayılmalıydı.

Uzatma dakikalarında Tjikuzu’ya gösterdiği kart yanlış, Gökhan Gönül’ün ise ikinci sarı karttan kırmızısı doğruydu. Emre Belözoğlu’na karşı aşırı hoşgörülü olan Cüneyt Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncularına aynı müsamahayı göstermedi. İki yardımcı hakemin de hatalarıyla gelen iki ofsayt gol ve yanlış kırmızı kartlarla, hakem üçlüsü skora etki etti."