BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  SPOR

Beşiktaş Konyada yara aldı

Denizli, şampiyonluk yarışında çok önemli iki puanı Konya'da bıraktı! Konyaspor, herşeye rağmen 1 puan için mutlu!

Abone ol

Oynadığı son 6 resmi maçı da kazanan Beşiktaş, ligin 19. haftasında Konyaspor'la golsüz berabere kaldı. Bu sezon deplasmanlarda 17. puanını bırakan siyah-beyazlıların lider Sivasspor'la arasındaki fark 6'ya çıktı.

Yeni yıla hızlı bir giriş yapan, ligde ve kupada oynadığı 6 mçatan da galibiyetle ayrılan Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında Konyaspor'a konuk oldu. Zorlu deplasmanda istediği futbolu sergileyemeyen siyah-beyazlılar, 0-0'lık sonuçla bu sezon başarısız bir grafik çizdiği dış saha performansına yeni bir kayıp daha ekledi.

Konya Atatürk Stadı'ndaki maçın ilk yarısında iki takım da hücumda etkisizdi. Ev sahibi Konyaspor Veysel'le Beşiktaş defansını zorlarken, konuk ekip ise bu yarıdaki en ciddi pozisyonundan Yusuf ile yararlanamadı.

Golsüz geçilen ilk yarının ardından ikinci yarıya daha baskılı başlayan Beşiktaş, ilk 10 dakikada Bobo ve Gökhan Zan ile tehlikeler yarattı. Üst üste kazandığı serbest vuruşlarla rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar, bunlardan gol çıkartamadı ve 0-0'lık beraberliğe razı oldu.

Bu sonuçla ligde 2 haftalık galibiyet serisi son bulan Beşiktaş, bu sezon deplasmanda 4. kez berabere kaldı. 9 dış saha maçından sadece 2 galibiyet çıkaran siyah-beyazlı takım, haftayı 35 puanla kapattı ve zirveyle arsındaki puan farkı 6'ya çıktı.

Karşılaşmadaki pozisyonlar dakika dakika haberin devamında...

[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada, Tello'nun ara pasında Holosko defansın arkasına sarktı. Kalesini terk eden Jefferson, ceza sahası dışına çıkarak topu uzaklaştırdı.

10. dakikada, topla rakip ceza sahasına girmek isteyen Ernst, Ayman'ın faulüyle yerde kaldı. Tello'nun yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta top, kaleci Jefferson'da kaldı.

12. dakikada, Veysel'in soldan ceza sahasına ortasında kale önünde bekleyen Serhat Akın, topa dokunamayınca pozisyon sona erdi.

18. dakikada, Poljac'ın ortasında Veysel topu kafayla ceza sahasında indirdi. Oluşan karambolde, Beşiktaş savunması, meşin yuvarlağı güçlükle uzaklaştırdı.

29. dakikada, Holosko'nun soldan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf'un sert vuruşunda defanstan seken topu kaleci kontrol etti.

38. dakikada, Serhat, kendi yarı alanından taşıdığı topu, rakip ceza sahası içinde bekleyen Veysel'e bıraktı. Veysel'in yerden etkisiz vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

53. dakikada, Gökhan Zan'ın uzun pasında ceza sahası önünde topla buluşan Bobo'nun sert vuruşunda defansa çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

55. dakikada, soldan Tello'nun kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Gökhan'ın Zan'ın kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

65. dakikada, Tello'nun soldan kullandığı serbest vuruşta top savunmadan sekti. Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Ernst'in yerden vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

72. dakikada, Serdar Özkan'ın soldan ortasında kale önünde içinde topa iyi yükselen Uğur'un güzel kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

89. dakikada, sağ kanattan topla birlikte hareketlenen Mehmet Çoğum'un ceza sahasına ortasında Veysel topa hareketlenmekte gecikince meşin yuvarlak kalecide kaldı.

90. dakikada, Serdar'ın pasında kale önünde topa iyi yükselen Nobre'nin kafa vuruşunda kalecide kaldı.

KONYASPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Atatürk

Hakemler: Koray Gençerler, Volkan Narinç, Ekrem Kan

Konyaspor: Jefferson, İsmail, Milos, Cihan, Da Silva, Kratochvil,  Celalettin, Ayman, Poljac, Serhat, Veysel

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, Gökhan, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, Tello, Sivok, Ernst, Yusuf, Bobo, Holosko (Dk. 43 Serdar Özkan)