BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.418,77
HABER /  GÜNCEL

Şimdi de bütçeleri dert oldu

Kapanacak diye yıllık bütçe yapamadılar. Kapanmayınca sıkıntıya girdiler…

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA - Yasa ile kapatılmasına karar verilen ancak Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararları ile yeniden belde olarak kalan ve seçimlere girme hakkı alan belediyelerde şimdi de bütçe sorunu baş gösterdi.

Hükümet, Belde Belediyelerinin kapatılacağını varsayarak, seçime 2009 bütçesi yapılmaması ve seçime kadar geçecek süre için 3 aylık bütçe yapmaları için bir genelge yayımlamıştı. Ancak, kapatmanın iptali sonrasında bu Beldeler yasal bütçe ve hizmet uygulamalarına devam etmesi gerekiyor. Fakat ortada duran hükümet genelgesi bütçe yapılmasının önüne geçti.

Bütçe yapımındaki 3 aylık kısıtlama sebebiyle, Beldelerin İller Bankasında hazır bekleyen payları olmasına rağmen 9 aya yönelik olarak Bütçe düzenlemesi yapılamıyor. Ve bu belgeler akaryakıt harcaması, arsa satışı, tapu işlemleri gibi hiçbir işlemi yapamaz duruma geldi.

Hükümetin sorunu aşmak için yeni bir genelge yayınlaması ve bu beldelerin kendilerine ait yıllık bütçe yapmasının sağlanması gerekiyor. Ancak, bu belediyeliklerin iptali için yoğun çaba harcayan hükümet, şimdi bu eski genelgeyi iptal etmiyor ve yeni bir genelge de yayınlamıyor. CHP Konya milletvekili Atilla Kart, bu belediyelerin bütçe sorununun aşılması için hükümete ve başbakana yönelik soru önergesi verdi.