BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  SEÇİM

2 bin oyu olan aşiret seçim kararını verdi!

Batman'da en büyük aşireti Ramalar'dan sonra 2 bine yakın seçmeni olduğunu belirtilen Baravi Aşireti, düzenlenen programla HDP'ye katıldı.

Abone ol

Batman'da 20 bine yakın oyu olduğu söylenen ve en büyük aşiret olarak tanınan Ramanlar'dan sonra 2 bine yakın seçmeni olduğunu belirtilen Baravi Aşireti, düzenlenen program ile HDP'ye katıldı.

"HDP'YE DESTEK VERECEĞİZ"

Önceki dönemlerde çeşitli partilerin safında yer alan aşiret, 7 Haziran'da yapılacak olan seçimde HDP'yi destekleme kararı aldı. Aşiretin önde gelenleri Mahmut ve Halil Başaran ile İkna Komisyonu ekibi öncülüğünde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından aşiret üyeleri kitlesel bir şekilde HDP'ye katıldı.

batman-da-raman-asireti-nden-sonra-baravi-7300205_401_o.jpg

KOLA KOLA GİRİP YÜRÜDÜLER

HDP İl Örgütü önünde bir araya gelen aşiret üyeleri, kol kola girerek HDP'nin seçim lokaline doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde lokale doğru ilerleyen aşiret üyeleri, çevredeki vatandaşlar tarafından da alkışlarla karşılandı.

ROZET TAKILDI

HDP'li yöneticiler ile Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir tarafından karşılanan Baraviler, seçim lokaline geçti Yapılan konuşmaların ardından aşiretin önde gelen isimlerine HDP rozeti takıldı.