BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  DÜNYA

183 metre yüksekte kurtarma operasyonu

ABD’nin New York eyaletinde 183 metre yükseklikteki iş merkezinin 44. katında bakım yapan 2 işçi, çalıştıkları iskelenin kopma tehlikesi geç...

Abone ol

ABD’nin New York eyaletinde 183 metre yükseklikteki iş merkezinin 44. katında bakım yapan 2 işçi, çalıştıkları iskelenin kopma tehlikesi geçirmesi sonucu ölümle karşı karşıya geldi. İşçiler, 1.5 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.
Yetkililer, New York Eyaleti İtfaiyesi tarafından kurtarılan çalışanların durumlarının iyi olduğunu ifade ederken Victor ve Steve isimli çalışanlar kesilen camlara kurulan teçhizatlar sayesinde kurtarıldı. İtfaiye ekibinin şefi Tom Gayron açıklamasında, “Diğer çalışanlar beni çatıdan iskeleye indirdi. Camları kestik ve onları bir kerede çatıdan kurtardık. Ben de diğer çalışan arkadaşlarımıza yardım ettim” dedi.
Kurtarma ekibinde yer alan çalışanlar daha sonra yaptıkları açıklamada ilk müdahale yapıldığında Victor ve Steve’in gülümseyerek her şeyin iyi olacağına inandıklarını ifade etti. Kurtarma ekibinde yer alan doktor Moses Nelson ise açıklamasında Victor ve Steve’in herhangi bir sorunu olmadığını ve onları kurtardıktan sonra gülümseyerek kendisine teşekkür ettiklerini kaydetti.
(İHA)