BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kapatılan devlet kanalının çalışanları tepkili

Yunan devlet kanalı ERT’nin çalışanları, hükümetin kanalı kapatma kararını protesto etmek için canlı yayınları internet üzerinden devam etti...

Abone ol

Yunan devlet kanalı ERT’nin çalışanları, hükümetin kanalı kapatma kararını protesto etmek için canlı yayınları internet üzerinden devam ettirmeye çalışıyor.
Yunan hükümeti Salı günü yaptığı sürpriz açıklamayla, kamu harcamalarına yönelik tasarruf tedbirleri çerçevesinde 2.700 kişinin çalıştığı kanalı geçici olarak kapatma kararı almıştı. Bir anda işsiz kalan televizyon çalışanları, karara tepki göstermek için kanal frekansları kapatılmasına rağmen, programlara devam etme kararı aldı.
ERT Ana Haber bülteni sunucusu Stavroula Christoufilea, "Bir Avrupa ülkesinde, modern bir demokraside kimse böyle bir şeyi beklemiyordu. Yayına son verdiler. Ancak ERT’yi elimizden geldiğince açık tutarak mücadelemize devam edeceğiz, işte tüm çalışanlar burada" dedi.
ERT Haber Müdürü Antonis Bakolas ise, "Halk bizimle birlikte olacak, biz yanlış bir şey yapmadık. Bizler bu kurumun işçileriyiz, şu ana kadar da görevimizi yerini getirdik. ERT’yi zarara uğratmadık, onların dediği gibi biz hatalıysak, o zaman hükümet bizi gönderir istediği kişileri çalıştırır. Yönetim onların elinde" diye konuştu.
Hukuk Fakültesi öğrencisi Mania Sotiropulu, "Troyka’nın mali kontrolünü sağlayacağız diye böyle insanları işten çıkaramazsınız" diye konuştu.
Bu arada hükümet, önümüzdeki birkaç ay içerisinde ERT’nin yerini alacak yeni ve daha küçük bir kanal kurmayı planladığını açıkladı. Hükümetin bu açıklaması da, kanal çalışanlarının yanı sıra, sendika, muhalefet ve hatta koalisyon hükümetinin küçük ortaklarının tepkisini dindirmeye yeterli olmadı.
Dün yüzlerce kişi ERT binası önüne gelerek kapatma kararını protesto etti. Yunan işçi sendikaları da 24 saat grev kararı aldı.
Hükümetin küçük ortaklarından sosyalist PASOK partisi ve Demokratik Sol da kapatmaya sert şekilde karşı çıkıyor.
(İHA)