BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  DÜNYA

18 yıl sonra itiraf etti

Çin'de 18 yıl önce idam edilen kişinin işlediği iddia edilen cinayeti itiraf eden gerçek katil idam cezasına çarptırıldı

Abone ol

Çin'de cinayet suçlamasıyla bir kişinin idam edilmesinden 18 yıl sonra cinayeti kendisinin işlediğini itiraf eden kişiye idam cezası verildi.

Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin kuzeydoğusundaki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bir kadına tecavüz etmek ve kadını öldürmek suçundan idam edilen Huugjilt adındaki kişinin masum olduğu 18 yıl sonra anlaşıldı. Suçu işleyen asıl katilin itirafı üzerine bu kişi idam cezasına çarptırıldı.

Suçunu itiraf eden 42 yaşındaki Cao Cıhong, İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Hohhot Yüksek Halk Mahkemesi'nde bir kadına tecavüz etmek ve kadını öldürmek suçunun yanı sıra birçok cinayet ve hırsızlık gibi suçlardan yargılandı. Bugünkü duruşmada mahkemenin Cao Cıhong'a idam cezası verdiği açıklandı.

HAKSIZ YERE İDAM EDİLEN KİŞİNİN YAKINLARINA TAZMİNAT ÖDENECEK

Mahkeme'nin, ayrıca, Cao Cıhong'ın 53 bin yüen (yaklaşık 8 bin 464 dolar) para cezası ve kurban yakınlarına verilmek üzere 102 bin yüen (yaklaşık 16 bin dolar) tazminat ödemesine karar verdiği ifade edildi.

İdam edildiğinde 18 yaşında olan Huugjilt adındaki genç, İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 1996'da umumi tuvalette bir kadına tecavüz etmek ve kadını öldürmek suçlamasıyla idam edilmişti. Asıl katilin itirafı üzerine Huugjilt'in masum olduğu geçen yıl sonunda ortaya çıkmıştı.

Bölgesel yüksek halk mahkemesi, Huugjilt'in ailesine 2 milyon yüen (317 bin dolar) tazminat ödenmesine karar vermişti ancak Huugjilt'in acılı annesi verilen tazminatın sadece bir "rakam" olduğunu, paranın kalplerindeki acıyı satın alamayacağını ve tazminatın hayatı boyunca çekeceği acıyı telafi etmeyeceğini kaydetmişti. 62 yaşındaki acılı anne, "yanlış hükümden acı çeken oğlunun ruhunu rahatlatmak" amacıyla mahkeme raporunun kopyasını oğlunun mezarı önünde yakmıştı.

Huugjilt'in anne ve babasının, Cao Cıhong'ın idam cezasına çarptırıldığı bugünkü duruşmaya katıldığı belirtildi.