BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  GÜNCEL

16 Şubat Parçalı güneş tutulması Başak burcu zorlu süreç başlıyor

16 Şubat Cuma günü parçalı güneş tutulması yaşandı bu eşsiz görsel şölen Türkiye'den de izlendi. Peki parçalı güneş tutulmasının başak burcuna etkileri nasıl olacak 16 Şubat cuma parçalı güneş tutulması başak burc yorumları haberimizde.

Abone ol

16 Şubat parçalı güneş tutulması dün akşam Türkiye saati ile  21:55'te başladı ve 16 Şubat Cuma 01:47’de sona erdi.  Ay’ın Güneş’i kısmen örtmesi sonucunda oluşan parçalı güneş tutulması nedir, parçalı güneş tutulması başak burcunu nasıl etkileyecek?

PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI BAŞAK BURCU ETKİSİ: Başaklar bu tutulma mevsiminde bilinçaltına attığınız ne kadar konu varsa yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor. Taşımaktan yorulduğunuz sırlar dökülüyor. Bu dönemde bağımlılıklarınızda artış olabilir ve bilinçaltınızı kontrol edemeyişinize şaşırabilirsiniz. Geçmişten bugüne halının altına süpürdüğünüz konular hayatınızın başrolünde… Hayatta yetişmeniz gereken tüm sorumluluklarınız ile ilgili yorgun hissedebilirsiniz. Yuvanız ve eviniz ile ilgili zorlu bir süreç yaşıyor olabilirsiniz fakat bu zorluk konuda yaşayacağınız ödülün de müjdecisi.

 PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR: Parçalı Güneş tutulması 15 Şubat’ta gerçekleşecek. Antarktika’nın büyük kısmından ve Güney Amerika’nın güneyinden gözlenebilecek bu tutulma genel zamana göre 18.55’de başlayıp 22.47’de bitecek. Türkiye’den görülemeyecek bu tutulmada ay, güneşin yüzde 60’ını örtecek.

Güneş tutulması, Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay’ın Güneş’i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Tutulmanın olması için Ay’ın yeni ay evresinde olması ve Dünya’ya göre Güneş ile kavuşum halinde olması, yani yörünge düzleminin Dünya’nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile çakışması gerekir.

YILDA KAÇ KEZ GÜNEŞ TUTULMASI OLUR: Bir yıl içinde Ay, Dünya çevresinde yaklaşık on iki kez dönmesine karşın, Ay’ın yörünge düzlemi ile Dünya’nın yörünge düzlemi arasında beş derece kadar bir açı olması sonucu, Ay her defasında Güneş’in tam önünden geçmez ve dolayısıyla bu çakışma seyrek olarak oluşur. Bu yüzden, yılda iki ile beş arasında güneş tutulması gözlemlenir. Bunlardan en çok ikisi tam tutulma olabilir. Güneş tutulması Dünya üzerinde dar bir koridor izler. Bu yüzden herhangi bir bölge için güneş tutulması çok ender bir olaydır. Güneş tutulması, tam tutulma zamanı dışında asla çıplak göz ile izlenmemesi önerilir.