BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.415,37
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz'da şehit olmadan önceki son sözü

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen 31 yaşındaki Fuat Bozkurt'un ailesi hem gururu hem de özlemi bir arada yaşıyor.

Abone ol

Şehidin son sözü "doktor yaramı sarsın, tekrar gideyim" olmuş.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini engellemek için çıktığı Ankara Kızılay'da helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen 31 yaşındaki Fuat Bozkurt'un ailesi, şehit evlatlarının gururu ve özlemiyle yaşıyor.

Ankara'da özel bir şirkette iş makinesi operatörü olarak çalışırken Kızılay'da darbe girişimi gecesi şehit düşen Fuat Bozkurt'un ailesinin acısı, ilk günkü gibi taze. Evladıyla gurur duyan baba Hasan Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun vatanı ve milleti için şehit düştüğünü belirtti.

Yaşadıkları gururun tarifinin olmayacağını anlatan Bozkurt, "Fuat'ı gün geçtikçe daha çok özlüyoruz. Devlet baktı bize, Allah razı olsun ama özlemi bitmiyor. Dünyayı verseler saçının bir teline değişmem ama kader böyleymiş. Ben idam istiyorum. Onların (darbecilerin) ipte sallandığını görmemiz lazım ki yüreğimiz soğusun. Ruhu şad olsun. Bu dünyada da öbür dünyada da bize çalıştı." diye konuştu.

"Oğlumla gurur duyuyorum. Kimleri getirmedi ki kapıma. Gururu var ama özlemi çok." diyen Bozkurt, oğlunun vatanına, milletine bağlı, gözü kara bir yiğit olduğunu ifade etti.

O gece bir arkadaşının yaralanan oğlunu köprü altına çektiğini kaydeden Bozkurt, şunları anlattı:

 "Yarasına da atletini, gömleğini çıkarıp tampon yapmış. Orada bir milletvekili geçerken görmüş. Oğluma ‘Ben vekilim’ demiş. Oğlum da ‘Vekilim, bana bir doktor getir ki yaramı sarsın, ben tekrar gideceğim’ demiş. Onu der demez vekil ağlamış. Bunu duyduk."

ALLAH BİZE CENNETİ NASİP EDECEK

Şehidin annesi Sebahat Bozkurt da gurur duyduğu evladının özlemiyle yaşıyor.

Bozkurt, şehit olmadan önce oğlunun kendisini aradığını belirterek, "Onunla çok büyük gurur duyuyorum. Benim evladım o gece beni aradı. 'Anne duşa gireceğim' dedi. Arkadaşlarına da demiş ki 'Abdest alayım, belki şehit olurum' demiş." dedi.

Oğlunun sevdiği yemekleri pişirdiğini, gezdiği yerlere gittiğini aktaran Bozkurt, "Beni çok severdi 'Hakkını helal et' derdi hep. Rüyama çok giriyor. Yaptığı iş çok gurur verdi. Ben çok gurur duyuyorum. Allah onu layık gördü. Her şeyi ile güzeldi evladım. O hainler belki bu dünyayı kendileri alacak ama diğer dünyada Allah bize cenneti nasip edecek. Kendileri sürünecek." diye konuştu.

BİN TANE FUAT YİNE FEDA OLSUN

Şehit Bozkurt'un ağabeyi Fatih Bozkurt da kardeşinin cenazesini Ankara'dan kendisinin aldığını belirtti.

Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini vurgulayan Bozkurt, "Bunun bir yılı da 100 yılı da aynı. Bu dünyada yaşadığımız sürece ne acısı ne özlemi bitecek. Hiçbir şey değişmeyecek. Özlemi gittikçe daha da artıyor." ifadesini kullandı.

"Ülkeyi parçalamak isteyen hainleri de Allah'a havale ediyorum." diyen Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Allah her şeyin en iyisini bilir. Beddua da etmem. O insanlara beddua da yakışmaz. Ben bunları neye yakıştıracağımı bulamıyorum. İnsan mı hayvan mı, çözemiyorum. Allah şehit ailelerimizin yüzüne baksın. Hainler bu dünyada istedikleri kadar rahat yaşasınlar ama öbür dünyada cezayı alacaklar. Sorgusuz, sualsiz cehenneme gidecekler. Kardeşimin gururu çok ayrı bir yerde. Sonuçta vatan gittikten sonra gurur olsa ne olur olmasa ne olur. Bizim vatan sağ mı? Bir tane değil, bin tane Fuat yine feda olsun."