BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  DÜNYA

1.5 saat suda kalan gencin kalbi çalıştı

Adana’da Seyhan Nehri’ne düşen traktörün altından su altı ekiplerince yaklaşık 1.5 saat sonra çıkartılan 16 yaşındaki gencin kalbi çalıştırı...

Abone ol

Adana’da Seyhan Nehri’ne düşen traktörün altından su altı ekiplerince yaklaşık 1.5 saat sonra çıkartılan 16 yaşındaki gencin kalbi çalıştırılarak hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Hadırlı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 16 yaşındaki Süleyman Kasar, akrabası T.G.(32) ile birlikte bahçe sulamaya gitti. T.G., traktörü Seyhan Nehri’ne doğru arka arka yanaşarak nehirden pompa ile su çekmek istedi. T.G, yeterince yanaştırdıktan sonra traktörü durdurarak aşağı indi. Bu arada traktör, Süleyman Kasar üzerinde iken geri geri nehre doğru gitmeye başladı. Bunun üzerine T.G. Kasar’a atlaması için bağırdı ancak buna fırsat kalmadan traktör takla atarak nehre düştü. T.G. hemen polise haber verdi. Bu arada çevredeki vatandaşlar da yardıma koşarak hemen suya atladı ancak Kasar’ı çıkaramadı. Bu arada olay yerine gelen polis ekipleri, ambulans ve su altı polisine haber vererek yardım istedi.
Kasar’ın annesi Selda Kasar, kız kardeşi İlayda Kasar ve diğer kardeşleri ile akrabaları da hemen olay yerine geldi. Anne ve küçük kızı olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. İlayda, ağabeyinin kurtulması için feryat edip annesine sarılarak ağladı. Su altı polisi olaydan yaklaşık 50 dakika sonra kaza mahalline gelerek çalışmaya katıldı. Bu sırada Kasar’ın bazı akrabaları baygınlık geçirdi. Olay yerine gelen su altı ekipleri kıyafetlerini giyerek hemen nehre traktörün düştüğü yere daldı. Su altı polisi bir süre sonra Kasar’ı traktörün altından çıkardı. Ambulansa alınan Kasar, olay anından yaklaşık 1.5 saat sonra kalbi çalıştırılarak hastaneye kaldırıldı. Kasar’ın çıkmasıyla birlikte akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Anne Kasar, "Oğlum benim içi nefes al, benim için yaşa" diye ağladı.
(İHA)