BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  DÜNYA

Onlara her yer Trabzon

Bursa Uludağ’da toplanan Bursa’daki Trabzonlular, horon tepip bölgelerine ait türkülerle coştu. <br/>Sabahın erken saatlerinden itibaren Ulu...

Abone ol

Bursa Uludağ’da toplanan Bursa’daki Trabzonlular, horon tepip bölgelerine ait türkülerle coştu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Uludağ Milli Parkı’ndaki Kirazlıyayla’daki yeşillik alanda piknik yapmaya gelen Trabzon ve İlçeleri Derneği Üyeleri, kemençe eşliğinde horon tepip memleket hasreti giderdiler. Kirazlıyayla’da stant açan Akçaabat köftecileri ve sırık kebapçıları da şenliğe katılanlara bölgeye has yemekleri tattırdı.

YAĞMUR KEYİFLERİ BOZMADI
Öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağışa rağmen şenlik keyfinden taviz vermeyen Trabzonlular, bin kişilik horon ekibiylede Kirazlıyayla’yı inletti. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzonlular Yayla Şöleni’ne ilginin her geçen yıl arttığın belirten organizatörler, "Trabzon ve İlçeleri Derneği olarak Bursa’da yaşayan bütün Karadenizlileri Kirazlıyayla’daki şenliğimizden haberdar edip, burada bölgemizin folklörünü, lezzetlerini onlara yaşatmak istiyoruz. Uludağ’ın yayları Trabzon yaylaları gibi yüksek rakımlarda olduğu için şenliğimizi milli park sınırları içerisinde yaparak, tabiata olan hasretimizi de gideriyoruz. Yöremizin tabiatınıa olan hasretimizi Kirazlıyayla’da gideriyoruz" dediler.
(İHA)