BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan Başkan’a müjdeli haber

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çınar Mahallesi’ndeki “Halk Meclisi” sırasında kendisini telefonla arayan İçişleri Bakanı Muammer...

Abone ol

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çınar Mahallesi’ndeki “Halk Meclisi” sırasında kendisini telefonla arayan İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüştü.
Görüşme sonrası hemşehrileriyle müjdeli haberi paylaşan Başkan Çağırıcı, “Bu yıl sonuna kadar Bağcılar Meydanı önüne hükümet konağımızın temelini atacağız. Yine belediye binamızın temelini de birlikte atacağız” dedi.

’’EĞİTİMLE İLGİLİ SORUN KALMADI’’
Geleneksel Halk Meclisi toplantılarına Çınar Mahallesi’nde devam eden Başkan Çağırıcı, mahallede eğitimle ilgili herhangi bir sorun kalmadığını ifade etti. Okulların yalıtım çalışmalarının tamamlandığını ve camilerin çevre düzenlemesinin yapıldığını ifade eden Çağırıcı, “Eğitim ve ibadet yuvaları için 50 trilyon lira para harcadık. Oraları yaşanabilir mekanlar haline getirdik. Bağcılar Cem Evi de çevre düzenlemesiyle güzel bir cepheye kavuşacak.” diye konuştu.

’’ÖĞRENCİLER BİLGİ EVLERİNDE AKTİVİTELERE KATILACAKLAR’’
Başkan Çağırıcı: Çınar Mahallesi 13. Sokak’ta çok güzel bir sağlık ocağı inşa edeceklerini ve üzerine de Bilgi Evi yapacaklarını ifade eden Çağırıcı, şu anda 20 bin öğrencinin 7 Bilgi Evi’nde eğitim gördüğünü belirterek, “Bağcılar’daki 22 mahallede de Bilgi Evleri’ni tamamladığımızda toplam 50 bin öğrencimizin vakitlerini daha da değerlendirmiş olacağız. Bilgi Evleri’nde enstrüman çalmayı öğrenecekler, kitap okuyacaklar çeşitli aktivitelere katılacaklar” şeklinde konuştu. Bağcılar Bölge Parkı yakınında içinde tiyatro ve sinema salonunun da bulunacağı gezi parkı inşa edeceklerini de anlatan Çağırıcı, yine yüzme havuzu ve otopark da yapacaklarını kaydetti.

“EVSEL ATIKLARIN TOPLANMASI İÇİN İKİ OKUL PARASI HARCIYORUZ”
Çınar Mahallesi’nde elektriklerin yeraltına alınması çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Çağırıcı, çöp sorunu ile uğraştıklarını söyledi. Çağırıcı, şunları söyledi:“Evsel atıklar büyük bir sorun. Yollara ve boş alanlara atılan çöpleri toplamak için her yıl 12 trilyon lira para harcıyoruz. Lütfen çöpünüzü sokağa ve boş arsalara atmayınız. 300 personelimiz çöpleri toplamak için çalışıyor. Bu çöpleri toplamak için iki okul parası olan 12 trilyon lira harcıyoruz. Yazık değil mi? Biz ne kadar para tasarruf ettiysek yatırımlara harcıyoruz. Okulları, karakolları, sağlık ocaklarını bu paralarla yapıyoruz. Tasarruf ettiğimiz paralarla Bağcılar İlçe Emniyeti’ne 16 yeni araç verdik. Bağcılar’ın daha güvende olmasını istiyoruz.”

“HALK MECLİSİ’NDE MÜJDE VERDİ”
“Halk Meclisi” sırasında hemşehrilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Çağırıcı’ya sürpriz bir telefon geldi. Kendisini arayan İçişleri Bakanı Muammer Güler ile bir süre görüşen Çağırıcı, mahallelilere müjde verdi. Başkan Çağırıcı, Bakan Güler’in selamını ileterek, şunları söyledi: “İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler’in selamları var. Bu yıl sonuna kadar Bağcılar Meydanı’na yakın bir yerde hükümet konağımızın temelini atacağız. Yine belediye binamızın temelini de birlikte atacağız.’’ diye konuştu.
Başkan Çağırıcı, ayrıca çocukların da çok istedikleri futbol sahasını Bağcılar Bölge Parkı’na bu yıl sonuna kadar inşa edeceklerini sözlerine ekleyerek, İlçeye katkılarından dolayı İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÖZTÜRK: TÜRKİYE BÖLGE YILDIZI OLMAYA İLERLİYOR
Halk Meclisi’nde konuşan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise mahalle sakinlerinin rahatlıkla sıkıntılarını dile getirdiklerini belirterek, “Halk Meclisleri 20 yıldır devam ediyor. Türkiye bölgenin yıldızı olma yolunda ilerlerken insanlarımız da katkıda bulunmaya çalışıyor.” dedi.
(İHA)