BIST 10.238
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.404,34
HABER /  DÜNYA

15 BİN TL’LİK ALTIN ÇALDILAR

Aydın’da bir kuyumcuda 15 bin TL’lik altın alacaklarını söyleyen 3 kadın, ellerini çarşafın altına gizleyerek 15 bin TL değerinde bilezik ça...

Abone ol

Aydın’da bir kuyumcuda 15 bin TL’lik altın alacaklarını söyleyen 3 kadın, ellerini çarşafın altına gizleyerek 15 bin TL değerinde bilezik çaldı.
Edinilen bilgiye göre, Ramazanpaşa Mahallesi Doğu Gazi Bulvarı üzerindeki bir kuyumcu dükkanına giren biri çarşaflı 3 kadın, ‘Almanya’da yükü miktarda paraları geldiğini ve 15 bin TL değerinde altın alacaklarını’ söyleyerek ürünleri görmek istedi. Bir taraftan yeni açtığı iş yerinde vitrinleri yerleştiren kuyumcu aile, diğer taraftan da ardı ardına isteklerde bulunan müşterileriyle ilgilendi. Küpe, bileklik ve kolye alacaklarını söyleyen kadınlar, kuyumcunun kendisine uzattığı teker teker ürünleri denedi. Beğendikleri ürünleri ayırtan kadınlar, kuyumcunun kasa içerisinden çıkardığı bilezikleri de görmek istedi. Kuyumcu kasadan aldığı bilezik dizisini vitrine yerleştirirken, kadınlardan birisinin kaldırdığı bilezik dolu çubuğu çarşaflı kadın el çabukluğuyla çantaya koydu. Daha sonra başka bilezik ve diğer ürünler hakkında da bilgiler alan kadınlar, beğendikleri ürünleri ayırtarak 10 dakika içeride kaldıkları dükkandan “Banka para çekmeye gidiyoruz” diyerek ayrıldı.

3 SAAT SONRA FARK ETTİLER
Vitrinleri yerleştirdikten sonra işlerine devam eden kuyumcu Selma Özkan, olaydan 3 saat sonra vitrindeki bileziklerin azaldığını fark etti. Selma Özkan’ın şüphesini kocasıyla paylaşması sonucu soygun ortaya çıktı. Güvenlik kameralarını inceleyen kuyumcu, hızlık olayının kameralar tarafından kaydedildiğini görünce polise giderek şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, 15 bin TL değerinde 7 adet bilezik çaldıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için araştırma başlattı.
Hırsızlık olayının ortaya çıkmasıyla büyük bir üzüntü yaşayan Selma Özkan, soyguncuların kendilerini 10 dakika boyunca nasıl oyaladıklarını anlattı. Kamera kayıtlarını izlediklerinde çarşaflı kadının elini gizleyerek alttan bilezikleri torbaya koyduğunu anladıklarını belirten Özkan, “Sabah iş yerini yeni açarken üç kadın geldi. ‘Almanya’dan paramız geldi 15 bin TL’lik altın alacağız’ dediler. Daha sonra beğendikleri altınları ayırtarak ‘Biz bankaya para çekmeye gidiyoruz’ diyerek çıkıp gittiler. Birkaç saat sonra kadınların geri gelmemesi ve bileziklerin azalmış gibi durmasından şüphelenerek durumu eşime anlattım. Kamerayı incelediğimizde kadının çok miktarda altın aldığını gördük. Çaldıkları 7 adet bileziğin fiyatı 15 TL” dedi.
(İHA)