BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,46
HABER /  DÜNYA

130 bin üniversite mezunu askere alınacak

2.3 milyonluk orduda kalifiye olmayan 700 bin asker çıkarılacak; yerine üniversite mezunları eğitilerek geçirilecek... Burası hangi ülke mi? Okuyun..

Abone ol

Çin'de ordunun kalitesini artırmak ve eğitimli işsizlerin sayısını azaltmak amacıyla bu kış 130 bin üniversite mezununun askere alınacağı bildirildi.

Reuters ajansının askeri kaynaklardan alınan bilgiye dayanarak yayımladığı haberde, 2,3 milyonluk Çin Halk Kurtuluş Ordusu'ndan kalifiye olmayan 700 bin askerin azaltılacağı ve teknolojik olarak gelişen orduda görev yapmak üzere yerlerine eğitimli personel alınacağı ileri sürüldü.

OKUL HARCI VE MASRAFLARDAN MUAF TUTULACAK

Şinhua haber ajansı, Eğitim Bakanlığı tarafından orduya katılmayı kabul eden üniversite öğrencilerinin okul harcı ve diğer masraflardan muaf tutulacağının açıklandığını duyurmuştu.

Orduya katılan üniversite mezunları askeri akademilerde iki yıl eğitim gördükten sonra güvenlik veya hukuk birimlerinde çalışabilecek. Çin'de daha çok kırsal kesimden gençler orduya katılmak isterken, üniversite mezunlarının çoğunluğu yüksek maaşlı işleri veya resmi dairelerde çalışmayı tercih ediyor.

Çin Savunma Bakanlığı tarafından 6 milyon üniversite öğrencisi ve mezunu arasında yapılan ankete katılanlardan 1 milyon 440 bin erkek öğrenci orduda görev almak istediğini belirtti.