BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  GÜNCEL

13 yaşındaki Down Sendromlu Kevser Dünya Şampiyonu oldu

Down sendromuyla doğan Fatima Kevser  Dünya Para-Tekvando Yarışması Poomse kategorisinde Dünya şampiyonu olarak Türkiye'ye gurur kaynağı oldu.

Abone ol

Ampüte milli takımın Türkiye’yi gururlandırarak Dünya ikincisi olmasının ardından yine küçük bir kız çocuğu adını altın harflerle tarihe yazdırdı. Down sendromuyla doğan Fatima Kevser  Dünya Para-Tekvando Yarışması Poomse kategorisinde Dünya şampiyonu oldu. Özel Başakşehir Petek Koleji öğrencisi Kevser, sadece okulunu, ailesini ve arkadaşlarını değil tüm Türkiye’yi hem gururlandırdı hem duygulandırdı.

Özel Başakşehir Petek Koleji 7-A sınıfı öğrencisi Fatima Kevser KIDEYŞ’in başarı öyküsü dört yıl öncesine dayanıyor. 4 yıl önce beden eğitimi derslerindeki branşlaşma sürecinde minik kız tekvandoya büyük ilgi gösterdi ve bu bölümü seçti. Okulda tekvando derslerine katılan ve sporu çok seven Kevser, kuşak sınavlarına katıldı ve büyük başarı elde etti. Küçük kız bir yandan derslerde arkadaşlarının çalışma sistemine uyum sağlarken diğer yandan da tekvandoyu ihmal etmedi.

MİLLİ TAKIMDAN DAVET
Hocalarının dikkatini çeken Kevser, onlarla sistemli bir çalışma yürütmeye başlayınca başarılar da birbirini kovaladı.  Kevser Ocak ayında düzenlenen Para Tekvando Türkiye Poomse Şampiyonasında  Türkiye 2’si oldu. Ardından da  Şubat ayı içerisinde Para Tekvando Dünya Şampiyonasına Mili Takım adına katılmak üzere davet edildi.

TARİH YAZDI
Arkadaşları yarı yıl tatilinde dinlenirken Kevser bu süreyi ciddi bir şekilde düzenli antrenman yaparak ve hocalarıyla çalışarak geçirdi.


Fatima Kevser başarısını uluslararası alana da taşımayı başardı. 5-6 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Dünya Para-Tekvando Yarışması Poomse kategorisinde Dünya şampiyonu oldu.  Hem öğretmenlerinin hem de arkadaşlarının büyük destek verdiği minik kız bu branşta şampiyon olan ilk Türk sporcu olarak adını tarihe yazdırmış oldu.

Petek Koleji’nin en sevilen öğrencilerinden olan minik Kevser bu spordaki başarılarını önümüzdeki günlerde de sürdürecek gibi görünüyor. Türkiye’yi hem gururlandıran hem de sevindiren minik Kevser, antrenmanlarına da ara vermiyor.