BIST 10.191
DOLAR 32,34
EURO 34,91
ALTIN 2.397,04
HABER /  GÜNCEL

12. ’’onur’’ yürüyüşü

Taksim’de 22. LBGTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenen 12. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi. İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Baş...

Abone ol

Taksim’de 22. LBGTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenen 12. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi. İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, Taksim Tünel’e yürüdü.
Taksim’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen İstanbul Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks (LGBTİ) Onur Yürüyüşü’nün 12.’si gerçekleştirildi. İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Başkonsolosluğu önüne toplanan binlerce kişi, pankart, döviz ve flamalar açarak sloganlar attı. Ardından gökkuşağı renginde LGBTİ bayrağı açan grup, bayrağın arkasına geçerek saat 17.00 sıralarında Taksim Tünel’e doğru yürüyüşe geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı yürüyüşte grup, sloganlar atarak Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Galatasaray Meydanı’na gelen grup, bir süre bekledikten sonra Taksim Tünel’e doğru yürüyüşe geçti. Pankart, döviz ve flama açan eylemciler yürüyüşün ardından Taksim Tünel’deki demirden kuleye tırmandı. Burada bir süre bayrak sallayan eylemciler, ellerindeki pankartları asarak aşağıya indi.
Taksim Tünel’de LGBTİ grubu adına yapılan basın açıklamasında, “Hepimiz birer direnişçiyiz. Çünkü onurlu bir yaşam sürmenin yolu direnmekten geçiyor. 2013 LGBTİ Onur Yürüyüşü sona erdiğinde bir daha hiç yalnız hissetmeyeceğimizi biliyorduk. İstiklal Caddesi’ni gökkuşağı renkleriyle kaplayan on binlerce kişi hep birlikte öfkeli ve neşeli tüm insanlığı kuşatan, özellikle yaşadığımız topraklarda son yıllarda daha da saldırganlaşan, adına ahlak denilen, normal denilen, namus denilen baskı araçlarının gölgesinde kalmamak için hep birlikte bağırdık. Kapanan gözlere, tıkanan kulaklara inat kalabalık bir haykırışa dönüştük. Şiddetli bir baskıyı el ele kol kola yendiğimizi akılda tutarak devam ediyoruz” dedi.
Öte yandan polis, Taksim Meydan, Galatasaray Meydan ve bazı ara sokaklarda TOMA ve çevik kuvvet polisiyle önlem aldı.
(İHA)