BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

12 Eylül mağduru ülkücülerden Mursi’ye destek

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, beraberindeki partililerle Mısır Büyükelçiliği önün...

Abone ol

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, beraberindeki partililerle Mısır Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.
Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan partililerle birlikte Mısır’da gerçekleşen darbeyi protesto ederek Mursi’ye destek veren Remzi Çayır, elçilik önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra yaptığı açıklamada, 12 Eylül döneminde kanlı günleri, insanlık dışı muameleleri yaşamış insanlar olarak Mısır’da yaşananları protesto ettiklerini söyledi.
Darbenin bir insanlık suçu olduğunu, darbelerin insana yönelik bir şiddet içerdiğini belirten Remzi Çayır, “Ey silahlı kurumlar, atanmışlar şu veya bu bahanelerle ülkenizde seçilmişleri alaşağı edemezsiniz. Mısır halkının iradesine ipotek koyamazsınız. Mısır halkının iradesini gözardı edemezsiniz. Siyasetin işbaşına gelen bir kişi başarısız olabilir, 1 yılda seçilmiş bir insanın Mısır’da neleri değiştirip değiştiremeyeceği kamuoyunun malumudur. Seçilmiş bir kişiye, Mısır’da ekonomik düzeltmeyi yapamadığı gerekçesi ile silah çekemezsiniz. Atık firavunların ülkesi değişmektedir. Hiçbir güç Mısır halkının iradesinin önüne geçemez. Darbeleri yaşamış insanlar olarak Mısır’ın yanındayız” dedi.
(İHA)