BIST 11.053
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.503,08
HABER /  DÜNYA

Bakan Ergin memleketinde

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, memleketi Hatay’da gezi ve incelemelerde bulundu. <br/>Bakan Ergin, sabah saatlerinde geldiği Hatay’da ilk ola...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, memleketi Hatay’da gezi ve incelemelerde bulundu.
Bakan Ergin, sabah saatlerinde geldiği Hatay’da ilk olarak Engelli Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve meslek edinmelerini sağlamaya yönelik faaliyetlerde bulunan merkezde ilk olarak Bakan Ergin şal dokuyan engelli kursiyerlerle görüştü. Dokuma tezgahının başına geçen Bakan Ergin, kursiyerden dokumanın nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı ve dokunan şala ilmek attı. Koordinasyon merkezindeki müzik sınıfında da engellilerin kurduğu koronun çalışmalarını izleyen Ergin söylenen parçalara eşlik etti.
Bakan Ergin, burada yaptığı açıklamada özürlülerin topluma kazandırılması için bir çok alanda çalışma yapıldığını ifade ederek, “Burası gençlerimizin kendi yeteneklerini temin eden merkez olmuş. Dokumacılıktan resim kursuna kadar eğiten bir kurum konumunda. Gençlerimizi topluma kazandıran bir eğitim merkezinin olması sevindirici” şeklinde konuştu.
Bakan Ergin Engelli Koordinasyon Merkezindeki incelemelerinin ardından Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ne geçti. Hatay İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle kamulaştırılan ve tarihi dokusuna bağlı kalınarak restore edilen 22 odalı eski Antakya evinde oluşturulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ni gezen Bakan Ergin, burada yetkililerden bitki çeşitleri ve sergi alanları hakkında bilgi aldı.
(İHA)