BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  GÜNCEL

12 Eylül davasına tepkiler

Devrimci 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve 12 Eylül davası müdahili olan idam edilen Ramazan Yukarıgöz’ün ağabeyi Yılmaz Yukarıgö...

Abone ol

Devrimci 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve 12 Eylül davası müdahili olan idam edilen Ramazan Yukarıgöz’ün ağabeyi Yılmaz Yukarıgöz,12 Eylül davasında verilen karara ilişkin, “Bugünkü sonucu olumlu karşılıyorum. Diğer davaların sürebilmesi için olumlu karşılıyorum sadece. Yoksa yeterli görmüyorum” dedi.
Devrimci 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve 12 Eylül davası müdahili Yılmaz Yukarıgöz, 12 Eylül yargılamasının kendileri için yeterli olmadığını belirterek, “İki kişinin ceza alması açısından yeterlilik yoktur. Ancak bu davanın sonucunda diğer açılacak olan veya soruşturması devam eden davalar vardır. Onlar için bunun sonucu büyüktür. Bugünkü karar aslında toplum olarak herkesin müdahil olması gereken bir davaydı bu. Çünkü Türkiye toplumu, Türkiye halkı zarar gördü. Ekonomik olarak da zarar gördü. 12 Eylül darbecileri tarafından fakirleştirildi. Bugünkü sonucu olumlu karşılıyorum. Diğer davaların sürebilmesi için olumlu karşılıyorum sadece. Yoksa yeterli görmüyorum” diye konuştu.

“DARBENİN HİÇBİR SAVUNULACAK YANI YOKTUR. DARBE UTANÇTIR”
İki yıllık hukuksal mücadelenin uzun bir süreç olduğunu belirten Yukarıgöz, şunları söyledi:
“Değişik çevrelerden bu davadan bir şey çıkmayacağını, Kenan Evren’in ölmesi beklendiği söylendi. Bizde Kenan Evren’in ölmemesi için her tarafa mumları yakmaya başladık. Ölmesin yaşasın diye. Sonuçta biz açtığımız, başlattığımız davanın sonucunu aldık. Şuanlık sonucunu aldık. Federasyon olarak biz yıllar önce geçici 15. maddenin kaldırılması için imzalar toplamıştık zaten. Kaldırılsın ve yargı süreci başlatılsın diye. Sonuçta kalktı, referandumla beraber kalktı. Şimdi darbecilerin birde savunması var. Kurucu irade adı altında darbecileri savunacakları halde darbeyi savunmaya başladılar. Darbenin hiçbir savunulacak yanı yoktur. Darbe utançtır ve bu mahkemenin bir kazandırdığı şey daha vardı. Bu ülkemiz açısından çok önemli. Tüm ahlaksızlıkları ve yolsuzlukları ortaya çıktı.”

“KARAR İKİ EMEKLİ GENERAL ŞAHSINDA 12 EYLÜL DARBESİNİN MAHKUM EDİLMESİ KARARIDIR”
Müdahil avukatlarından Mehmet Horuş ise, 12 Eylül davasında verilen karara ilişkin, “Bugünkü verilen karar iki emekli general şahsında 12 Eylül darbesinin mahkum edilmesi kararıdır. 12 Eylül anayasası başta olmak üzere, 12 Eylül’ün yarattığı kurumlar antidemokratik yasalar bugünkü kararla birlikte hükmünü yitirmiştir. Türkiye bu mahkum edilmiş darbecilerin hazırlayıp halka zorla onaylattığı darbe anayasasıyla yönetilemez. Yargı üzerine düşeni bugün yapmıştır. Darbeyi mahkum etmiştir” ifadelerini kullandı.
(İHA)