BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.393,94
HABER /  GÜNCEL

1071 Alparslan Malazgirt'te buluşacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan büyük kumandan Sultan Alparslan’ın kahramanlığını ve Malazgirt Savaşı’nı binlerce gencin katılımıyla kutlayacak.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan büyük kumandan Sultan Alparslan’ın kahramanlığını ve Malazgirt Savaşı’nı binlerce gencin katılımıyla kutlayacak.

Bakanlığın "Sultan Alparslan"ın adını verdiği ve projede 1071 'Alparslan' ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelecek olan binlerce genç, 26 Ağustos 2013’te Malazgirt Savaşı’nın yapıldığı Malazgirt Ovası’nda buluşacak.

Sultan Alparslan ve askerleri gibi kıl çadırlarında konaklayacak olan gençler, zaferin 942. yıldönümünde ecdadın hatırasını yerinde yâd edecek.

KATILIMCI GENÇLERDEN 1071’İNİN İSMİ ALPARSLAN!

BİZANS ORDUSUNU KİM CANLANDIRACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Malazgirt Savaşının 942. yıldönümünde yapacağı proje ilginç olduğu kadar çok da konuşulacak bir etkinlik olacak.

Türkiye'de kentlerin, kasabaların düşman işgalinden kurtarılmasına dair törenlerde halkımızın temsili düşman askerini canlandırmak istememesi gibi, projede de "Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen’in orduları arasında gerçekleşen savaş, açık havada tiyatro gösterisi ile canlandırılacak."

Şimdi herkesin merak ettiği temsili Bizans askerlerini kimin canlandıracağı...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılımıyla gerçekleşecek organizasyona Ağrı, Erzurum, Diyarbakır, Bitlis, Van, Batman başta olmak üzere farklı illerden binlerce genç katılacak. Projenin en ilginç noktalarından biri de Muş’un Malazgirt ilçesinde toplanacak olan gençler arasında 1071 tanesinin isminin Alparslan olması.

KIRGIZİSTAN’DAN 71 KIL ÇADIR SİPARİŞ EDİLDİ

Malazgirt’e gelecek olan gençlerin konaklaması projeye uygun bir şekilde yapılacak. Dönemin atmosferini yaşatmak isteyen Bakanlık, gençleri Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın kıl çadırlarında konaklatacak. Kırgızistan’a şimdiden bin adet çadır için sipariş verilmiş durumda!

AÇIK HAVADA MALAZGİRT SAVAŞI CANLANDIRILACAK

Program, tarihteki sürece uygun olarak 26 Ağustos’ta 1071’e ithafen sabah namazının kılınmasının ardından başlayacak. Ovada toplanacak olan gençler, ilginç bir canlandırma ile karşılaşacak. 

na-manset_1.jpg

Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen’in orduları arasında gerçekleşen savaş, açık havada tiyatro gösterisi ile canlandırılacak. Tiyatronun ardından “Doğadaki İnsan” programı ile herkesin beğenisini kazanan Serdar Kılıç, şehrin temsili anahtarını bir devlet büyüğüne teslim edecek.

MALAZGİRT COŞKUSU MUSTAFA CECELİ İLE SÜRECEK

Program kapsamında Türklerin önemli bir geleneği olan gökbörü oyunu da canlandırılacak. Gençlerin sevdiği sanatçılar arasında yer alan Mustafa Ceceli ise program çerçevesinde bir konser verecek.