BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
HABER /  GÜNCEL

100 yaşında insanlık dersi

Yaşamını 50 yaşındaki zihinsel engelli kızı Latife Bulgurlu'ya adayan 100 yaşındaki Ayşe nineden insanlık dersi.

Abone ol

Yaşamını 50 yaşındaki zihinsel engelli kızı Latife Bulgurlu'ya adayan 100 yaşındaki Ayşe nine, bakıma muhtaç olmasına rağmen verdiği mücadele ile görenlere insanlık dersi veriyor.

Malatya'nın merkeze bağlı Karatepe köyünde, harabeyi andıran tek odalı kerpiç bir evde yaşayan Ayşe Bulguru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 25 yıl önce öldüğünü ve doğuştan zihinsel engelli kızı ile birlikte yaşadıklarını anlattı.

Hayatını kızı Latife'ye adadığını belirten Ayşe nine, zor şartlar altında bakmaya çalıştığı kızının sağlık durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, onu teslim edeceği kimsesinin olmadığını ve bu duruma çok üzüldüğünü söyledi.

YATACAK YERİMİZ YOK

Bugüne kadar çok kötü günler yaşadığını ifade eden Bulgurlu, ''Yaşadığımız ev çok kötü. Yatacak yerimiz yok. Ölmeden bir gün de olsa rahat bir yatak yüzü görmek istiyorum. Kızım için iyi bir ev istiyorum. Onu benden ayırmak istiyorlar. Kızımı ölünceye kadar kimseye vermem'' diye konuştu.

Bulguru'nun komşusu Bilhan Umut ise Ayşe nine ve kızı Latife'nin insanlık dışı bir yaşam sürdürdüğünü ifade ederek, komşuların yardımıyla ayakta durmaya çalıştıklarını belirtti.

NÜFUS CÜZDANI YOK

Anne ve babası dini nikahlı olduğu için nüfus cüzdanı bile olmayan Latife'nin insani tüm davranışlardan yoksun olduğunu dile getiren Umut,sözlerine şöyle devam etti:

''Ayşe nine ve kızının yaşamı normal insanlarınki gibi değil. Bir insanın yaşaması gereken hayattan çok uzaklar. Yemeklerini kendi çabalarıyla ya da komşularının yardımıyla yapmaya çalışıyorlar. Banyoları olmadığı için yıllarca yıkanamıyorlar. Tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gidermek zorunda kalıyorlar. Hastalandıkları zaman bile hasta olduklarını anlamıyorlar. Latife yemek yemekten bile aciz. Bir insan gibi konuşamıyor. Yiyecekleri ağzı yerine burnuna, gözüne götürüyor. Zaman zaman sinirleniyor ve annesini dövüyor. Kendi kendine konuşuyor, gülüyor, bağırıyor. İnsan olarak sadece yürümesini biliyor.''

Ayşe ninenin kızından ayrılmak istemediği için huzurevine yerleşmeyi reddettiğini anlatan Umut, onların tek isteğinin birlikte yaşayabileceği iyi bir ev olduğunu vurguladı.