BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

10 yıldır koltuğunu kimseye kaptırmadı

Binali Yıldırım'ın, görevinde 10. yılını tamamlaması dolayısıyla onuruna kutlama yemeği verildi.

Abone ol

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 19 Kasım 2002'de başladığı bakanlık görevinde 10 yılı geride bıraktı. 

Binali Yıldırım'ın, görevinde 10. yıl ını tamamlaması dolayısıyla onuruna kutlama yemeği verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünce (TCDD) Vagon Restoran'daki yemeğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Müsteşar M. Habib Soluk ve bürokratlar da katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Yıldırım, bugün bir bütçe görüşmesini daha başarıyla tamamladıklarını ve geleneksel hale gelen akşam yemeğinde buluştuklarını söyledi.

Daha önceki yıllarda bütçe görüşmelerinden sonraki yemekleri çok geç saatte yaptıklarını ve bu yemeğin genellikle işkembecide verildiğini anımsatan Yıldırım, ''Saat geç olduğu için birçok arkadaşımız da katılamazdı ama bugün görüyorum ki bu salon bile yeterli olmadı'' dedi.

1.20121119233157.jpg

ZAMAN SU GİBİ GEÇTİ

Zamanın su gibi geçtiğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

''2002 19 Kasım'da Ulaştırma Bakanı olarak göreve başladım. Bugün 19 Kasım 2012. 10 yıl geride kaldı. Çok uzun bir süre bir bakışta ama bir bakışta da çok kısa bir süre gibi geliyor. 10 yıl geride kaldı da ama bu 10 yıl içinde acaba insanların aklında ne kaldı? Bu tarafı bence daha önemli. Bizde 10 yıl sonra kalan belli. Saçlarımızın siyahları daha fazla beyazları daha azdı, şimdi beyazları daha fazla siyahları daha az ama çok şükür doya doya görev yaptığımızı söylersek abartmış olmayız. 10 yıl hizmetlerle dolu geçti. Hizmetlerimizi anlatmak için zaman bulmakta zorlanıyoruz. İşte bütçe görüşmelerinde şahit olduk. Sunumumuzun yarısını anca yapabildik.''

TEK BİR KELİME DUYMADIK

Bakan Yıldırım, ''hizmet varsa anlatacak, söyleyecek söz varsa işlerin kolay olduğunu, yoksa bütçe görüşmelerinin bir azaba dönüştüğünü'' vurgulayarak, bunun birçok örneği olduğunu, ancak kendi bakanlığının bütçesinin bugüne kadar hep çok farklı görüldüğünü ifade etti.

Kimseden bugüne kadar hizmet yapmadıkları yönünde tek bir kelime bile duymadıklarını anlatan Yıldırım, ''Şurası eksik olmuş, daha iyi olabilirmiş, bunlar da gayet doğal. Siyaset yaparken herkesin sizi methetmesini bekleyemezsiniz. Bu siyasetin doğasına aykırı bir şeydir'' diye konuştu.

HEPİMİZİN BAŞARISI

Kendileri için siyasetin, hizmet demek olduğunu belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer arkasında hizmet yoksa vatandaşın hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini artıracak bir sonuç yoksa öyle siyaset varsın olmasın, hiç gereği yok. Bütün alanlarda Türkiye'nin 50 yılına sığdırılamayacak hizmetlerin birkaç katını 10 yıla sığdırdık. Bunu biz söylemiyoruz, bunu sokakta karşılaştığımız herhangi bir vatandaş söylüyor. Böylesine memnuniyeti bu kadar zor olan bir alanda vatandaş algısının yüzde 70'lere çıkması, gerçekten bir başarı öyküsüdür ve bu başarı hepimizin başarısıdır.''

Bakan Binali Yıldırım, bakanlığının sorumluluğu altında çalışan herkese, bu başarıya verdikleri katkı için teşekkür ederek, bunun, takım ruhuyla hareket etmenin bir sonucu olduğunu söyledi.

ALLAH'A HAMDOLSUN

''Böyle bir ekiple çalıştığım için Allah'a hamdediyorum'' diyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bırakıp gittiğimizde torunlarımıza, gelecek nesillere anlatacak çok hikayelerimiz olacak. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Bir kez daha gelecek günler, aylar yıllar için yapacak daha birçok işimizin olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bütçemizin hazırlanmasında emeği geçen başta Sayın Müsteşarım olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyorum. Önemli olan iş yapmak değildir arkadaşlar, önemli olan gönül kırmadan iş yapmaktır. Biz gerek havayolu gerek karayolu gerek demiryolları ile ülkemizi baştan başa donattık ama her şeyden önemlisi gönüllere yol yapmayı unutmadık. Bence başarıyı tamamlayan da bu anlayıştır.''