BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

10 yaşında dul kaldı

Henüz 8 yaşındaydı... Yaşıtlarıyla vakit bile geçiremeden kendini büyük bir sorumluluk içinde buldu. 28 yaşında biriyle zorla evlendirildi.

Abone ol

Şu anda 10 yaşında olan Nojud Ali'nin kendi hayatını anlattığı otobiyografisinin tüm dünya en çok satan kitaplar arasına girmesi bekleniyor.

Küçük Nojud Ali kitabında ailesi tarafından zorla 28 yaşında bir adamla evlendirilme öyküsünü ve sonrasında ise bir avukat yardımıyla verdiği boşanma mücadelesini anlatıyor. Kitabın yayın haklarını alan İngiliz yayınevi, Nojud Ali'nin hikayesinin tüm dünyada en çok satanlar listesinde yer alacağını umuyor.

8 YAŞINDA BOŞANDI

Nojud Ali henüz 8 yaşında ama başından bir evlilik ve boşanma geçmişti. Nojud Ali, boşandıktan sonra kendisiyle aynı durumda olan küçük kız çocuklarıyla boşanma partisi pastası kesmişti.

Şeriatla yönetilen Yemen, çocuk gelinleri ile meşhur. Nojud Ali ise belki de en şanslı çocuk gelinlerden biri. Çünkü o, ailesi tarafından zorla evlendirildikten sonra, başına gelenlerden etkilenen bir avukatın amansız mücadelesi sonucu, boşanabildi ve yeniden çocukluğuna dönmeyi başarmıştı. Ülkede evlenme yaşı 15. Ancak ailesinin rızası alındığında bu yaşın altındaki küçük kızlar evlendirilebiliyor.