BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  DÜNYA

10 Engelliye daha umut oldular

Afyonkarahisar’da topladıkları mavi kapakla 3 engelliye akülü araç alan Koçer ailesi, şimdi de evlerinin balkonda biriktirdikleri 60 bin mav...

Abone ol

Afyonkarahisar’da topladıkları mavi kapakla 3 engelliye akülü araç alan Koçer ailesi, şimdi de evlerinin balkonda biriktirdikleri 60 bin mavi kapakla 10 engelliye daha umut olacaklar.
Harbiş Semti’nde oturan Koçak ailesi, topladıkları mavi kapaklarla engellilerin akülü araç hayallerine gerçeğe dönüştürmeye devam ediyorlar. Sokaklardan topladıkları mavi kapakları oturdukları evlerinin balkonunda biriktirdikleri yaklaşık 60 bin kapakla engellilere bir kez daha destek olmak için yola çıkan Koçer ailesi, bu davranışları ile de semtlerinde adeta örnek oldular.
Kapakların toplanması hakkında bilgiler veren Koçer ailesinin reisi baba Mustafa Koçer, bu işi bir hobi ya da iş olarak görmediklerini, kapakları Allah rızası için topladıklarını ifade etti. Toplum olarak engellilere karşı duyarlı olunması gerektiği vurgusunu yapan Koçer, “Engellilere maddi olarak yardım edemesek de, manevi yönden yardım etmeye çalışıyor ve 2 yıldan bu yana kapak topluyoruz. Mavi kapak projesinde daha öncede 35 bin civarında kızım kapak topladı. İki defa 10 bin ve bir defada 15 bin adet topladı. Ondan sonra da biz devam ettirdik. Üç tane tekerlekli sandalye alınmasına vesile olduk. Daha sonrada 60 bin tane çocuklarımla birlikte kapak topladık. Biz bunu bir iş olsun diye değil, Allah rızası için topladık. Çarşıya giderken, gittiğimiz yerlerde, çöplerden, yol kenarlarından ve pet şişelerden topluyoruz. İnsanları bu proje için teşvikte ediyoruz. Topladığımız kapakları Afyonkarahisar Belediyesi Beyza Masası’na yada özürlüler derneğine teslime edeceğiz” diye konuştu.

“KOMŞULARIMIZDAN DA BÜYÜK DESTEK GÖRDÜK”
Kapak toplanmasından en az baba Mustafa Koçer kadar emeği olan anne Arzu Koçer ise, bu projeyi aile olarak çok benimsediklerini dile getirerek, komşularından ve çevrelerinden de büyük destekler gördüklerini kaydetti. Çocuklarının büyük bir özveri ile kapak topladıklarını dile getiren Koçer şunları söyledi:
“Temiz demedik, pis demedik gördüğümüz bütün kapakları aldık ve çantalarımıza doldurduk. Komşularımızda bizlere destek verdiler, onlar da pet şişelerin kapaklarını evimizin önüne bıraktılar. Çocuklarımızda babaları ile birlikte, ‘Hadi kapak toplamaya çıkalım yada şurada kapaklar var hadi gidip toplayalım’ diyorlar. Küçük çocuğum bile o kadar çok aşina olmuş ki gördüğü zaman kapak diye adeta saldırıyor.”
(İHA)