BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ahmet Kaya hayatta olsaydı şimdi hapisteydi

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ahmet Kaya bugün hayatta olsaydı Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve şimdi hapisteydi” dedi.<br/>P...

Abone ol

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ahmet Kaya bugün hayatta olsaydı Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve şimdi hapisteydi” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, dershane tartışmaları üzerinden Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Oturmuş, karar vermiş beyefendi: ‘Dershaneler kapanacak’. Kimsin sen yahu? Kimsin sen? Sen kendini evinin kralı zannedebilirsin, ama ülkenin kralı değilsin….Anneler babalar mecburen gönderiyorlar. Kapattın ne oldu, merdiven altına inecek. Varlıklı olan özel hoca tutacak. Pekiyi orta gelirli, fakirin çocuğu ne olacak? Bu konu bizim de gündemimizdedir. Öğrencileri dershaneye mecbur kılan eğitim sistemi değişmedikçe, bu sistem değişmez” diye konuştu.
“Ahmet Kaya bugün hayatta olsaydı Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve şimdi hapisteydi” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Ahmet Kaya’yı istismar ettiğini iddia etti. CHP lideri, “Ahmet Kaya’nın bir türküsü var meşhur. Şöyle diyor türküsünde. ‘Haydi sen işine git, herkes kendi işine. Sokaklarında zulüm var Taksim’de . Düşemem zalimin Tayyib’in peşine’” diye seslenirdi Ahmet Kaya” ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan’ın Mesut Barzani’yle bir araya gelmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Barzani’yi Kuzey Irak’ta PKK’nın hamisi olarak suçlamıyor muydun” diye sordu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Barzani değişti mi? Hayır değişmedi. Irak da değişmedi. Değişen kim? Erdoğan. Değişen o. Öyle bir değişime uğradı ki, Barzani’nin başındaki konfetileri ayıklama görevini üstlendi. Neden bu hale getiriyorsun ülkeyi…Cezaevleri boşaltılacak diyor. Cezaevlerini dolduran kim? Sen değil misin? Yatacak yer kalmadı cezaevlerinde. Dil sürçmesi değil, kafasının arkasındaki bir düşünce.”
(İHA)