BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Simidin tadı kaçtı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, una ve susama yapılan zamlardan dolayı simide yüzde 50 zam yapm...

Abone ol

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, una ve susama yapılan zamlardan dolayı simide yüzde 50 zam yapma kararı aldıklarını belirtti. Yılmaz “Pazartesiden itibaren simitlerimizi 1,5 TL olarak alacağız” dedi.
Faik Yılmaz, un ve susama yapılan zamlardan dolayı simide yüzde 50 zam yapacaklarını söyledi. Yılmaz, “Gelir maliyetlerinin artışı o kadar çok yüksek ki, 2010 yılından beri 4 TL’den satılan susamı 10 liraya almaya başladılar. Una yüzde 28 zam gelmiş. 2010 yılından beri biz zam vermedik. 2010 yılından beri bu simidi biz 1 liraya yiyorduk. Pazartesiden itibaren 1,5 liradan yiyeceğiz. Komisyonumuz inceleyecek, belki ondan sonra bu incelemenin dilekçesinde bu daha düşük çıkabilir. İSTESOB’un komisyonu var. Odamız, 1,5 TL olarak talep etti” dedi.

“SİMİT SUSAMI İTHAL EDİLİYOR”
Susamın ithal edildiğini dile getiren Yılmaz, “Yerli susam kullanılmıyor. Yerli susam daha pahalı. Tahin olarak kullanılıyor. Susamı Pakistan, Sudan ve Nijer’den ithal ediyoruz. O ülkelerdeki hava koşulları ve içerideki anarşik eylemlerden dolayı ürün az olduğu için bunun rakamı yükselmiş. Bundan dolayı biz zamlı olarak vermek zorunda kalacağız” diye konuştu.

“PAZARTESİDEN İTİBAREN SİMİT 1.5 TL”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Faik Yılmaz, şunları söyledi: “Unun ve susamın KDV’si alınırken yüzde 1, üreticimiz satarken yüzde 8 ile satıyor. Simit artık temel tüketim maddesi oldu. Hepimizin sofralarında var. Bunu satarken de üreticimizin yüzde 1 olarak KDV uygulanmasını talep ediyoruz. O zaman biraz daha özverili olur, zammı biraz daha düşürürüz. İstanbul halkına üzülerek de olsa bu rakamı vermek zorunda kaldık. Pazartesiden itibaren simitlerimizi 1,5 TL olarak alacağız.”
(İHA)