BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

10. Edebiyat Günleri ODTÜ'yü şenlendirdi

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi’nin düzenlediği “Edebiyat Günü”nün onuncusu, ODTÜ GV Özel Lisesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Abone ol

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi’nin 2005 yılından beri aksatmadan sürdürdüğü, öğrencileri edebiyatımızın yaşayan ustaları ile buluşturmak, okuma uğraşını zevkli kılmak amacıyla düzenlediği “Edebiyat Günü”nün onuncusu, 30 Mayıs 2014 Cuma günü ODTÜ GV Özel Lisesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu yılki etkinliğin konuk yazarları Achim Wagner, Adnan Binyazar, Aslı Tohumcu, Emin Özdemir, Erendiz Atasü, Fadime Uslu, Hakan Bıçakcı, Mine Söğüt ve Süheyla Acar’dı. Etkinlik, 11.30’da başlayıp 16.00’ya kadar şenlik havasında devam etti.

Edebiyat Günü programının ilk bölümünde, tüm yazarlarla öğrencilerin buluştuğu bir panel ortamı oluşturuldu. 10. yıla özel yapılan “Yaşar Kemal söyleşisi” panele perdeden yansıyarak hem yazarların hem de öğrencilerin ilgi odağı oldu. 

edb-gunu.jpg

Panelde yazarlar, “edebiyatla yaşama”nın ve “edebiyatla var olma”nın inceliklerini/kazanımlarını öğrencilerle paylaştılar. Programın ikinci bölümünde, her yazar, kendisi için özel olarak hazırlanmış sınıfta, öğrencilerle söyleşilerde bulundu. Son oturumda yazarlar, genç okurları için kitaplarını imzaladılar.

achim-vagner.jpg

Yaşayan” edebiyatın önemli temsilcileriyle buluşup onlara sorular sordukları etkinlikte öğrenciler, merak ettiklerinin yanıtlarını bulmanın ayrıcalığını yaşadılar. Öğrencilerden yoğun ilgi gören konuklar da yeni ve genç okurlarıyla tanışmanın mutluluğunu tattılar.

hakan-biçakçi.jpg

Yaşayan ustalarla buluşturarak öğrencilere canlı bir edebiyat ortamı sunan Edebiyat Günü’nün, 2005’ten bu yana konuğu olan yazar ve şairler ise şöyle:  Adnan Binyazar, Ahmet Büke, Ahmet Özer, Ahmet Ümit, Akgün Akova, Ali Cengizkan, Alpay Kabacalı, Ayşe Kilimci, Ayşe Kulin, Ayşe Sarısayın, Behçet Çelik, Buket Uzuner, Burhan Günel, Celil Oker, Cemil Kavukçu, Cihan Demirci, Faruk Duman, Feridun Andaç, Feyza Hepçilingirler, Füruzan, Handan Gökçek, Hasan Ali Toptaş, Haydar Ergülen, Işıl Özgentürk, İnci Aral, Mahmut Makal, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Melek Özlem Sezer, Mustafa Balbay, Muzaffer İzgü, Müge İplikçi, Nedret Gürcan, Nihal Yeğinobalı, Nursel Duruel, Osman Şahin, Öner Yağcı, Özcan Karabulut, Refik Durbaş, Roni Margulies, Selma Fındıklı, Semih Gümüş, Sibel K. Türker, Tarık Günersel, Yeşim Ağaoğlu, Yıldırım B. Doğan, Yılmaz Karakoyunlu, Zehra İpşiroğlu, Zeynep Aliye ve Zeynep Oral.