BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

10 bin dolara internetten kadın servisi!

Yurtdışından kadınları pazarlayıp internette açık arttırmayla müşterilerine getiren çeteye operasyon düzenlendi

Abone ol

Antalya’da polisin, üyeleri arasında 3 kız kardeşin bulunması nedeniyle ’Sisters’ (Kız kardeşler) adını verdiği fuhuş çetesi operasyonunda, fuhuş yaptığı iddia edilen yabancı uyruklu 21 kadınla, fuhuş yaptırdığı öne sürülen 3’ü kadın 15 çete üyesi gözaltına alındı. Çetenin, internet üzerinden pazarlayıp müşterileri tarafından beğenilen kadınları yurt dışından getirttiği, yine internet üzerinde açık artırma ile kadın pazarladığı ortaya çıktı.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Antalya ve ilçelerinde ’Sisters’ adını verdikleri fuhuş operasyonu düzenledi. Elebaşılığını T.O.’nun yaptığı ve yabancı uyruklu 3 kız kardeşin yönettiği çeteye yönelik, sabah saatlerinde 30 ayrı adrese 200 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda fuhuş yaptırdığı öne sürülen 3’ü kadın 15 çete üyesinin yanı sıra, şüphelilerin erkeklere pazarladığı yabancı uyruklu 21 kadın gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen 36 kişi sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, polis yeni gözaltılar olabileceğini açıkladı.

İNTERNETTEN BEĞEN, SİPARİŞLE GETİRT

Gözaltına alınan çete üyelerinin VIP müşteriler için özel bir internet sitesi kurduğu ortaya çıktı. İddiaya göre aralarında ünlü kişiler ve işadamlarının bulunduğu müşteriler, kendilerine verilen şifrelerle bu siteye giriyor ve kızları beğeniyordu. Kızların özelliklerinin yazıldığı, erotik ve çıplak fotoğraflarının bulunduğu siteye giren müşteri, beğendiği kız için yine internet üzerinden satıcılara para havale ediyor, kız uçakla 3 gün ile bir hafta sonra Türkiye’ye getiriliyordu. Gelen kızlar, çete üyeleri tarafından havalimanından lüks araçlarla alınıyor ve müşteriye teslim ediliyordu. İşleri biten kadınlar, aynı yöntemle şehir merkezine sokulmadan havalimanına götürülüp ülkelerine gönderiliyordu.

AÇIK ARTIRMA İLE KADIN SATIŞI

Çete üyelerinin kadınlara 'yıldız tablosu' yaptığı, müşterilerinin görüşlerinin yer aldığı sitede, açık artırmaların yapıldığı belirlendi. En çok yıldızı bulunan ve müşteriler tarafından en çok rağbet gören kızlar için, ayın bazı günlerinde açık artırma yöntemiyle satış yapılıyordu. Online olarak yapılan bu açık artırmada en çok parayı ödeyen müşteri için kız yine uçakla getiriliyor ve fuhuş amaçlı kullanılıyordu.

10 BİN DOLARA KADIN SERVİSİ

Çetenin internet üzerinde kadınları dolar, euro ve Türk lirası üzerinden sattıkları, 3 gün için tüm ulaşım ve konaklama masrafları hariç 10 bin dolara kadın temin edildiği belirlendi. Çete üyeleri ayrıca site dışında ellerinde bulunan ve burada ayrı evlerde tutulan kızları da müşterilerine gönderiyordu. Uluslararası fuhuş yaptıran çetenin, kent merkezi ve ilçelerinde bulunan evlerde tutulan kızları da örgüt elemanlarına telefonla ulaşan müşterilere pazarladığı ortaya çıktı.

BONUS VEREN ÇETE

Yine çete üyelerinin, fuhuş yapan kızlara müşteri başına para ödediği, ayrıca konulan kotayı aşan kıza ise bonus olarak sürpriz hediyeler verdiği ortaya çıktı. Altından, lüks parfümlere kadar birçok hediye, çok sayıda müşteriye giden ve çok para kazandıran kızlara hediye ediliyordu. 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çökertilen çete üyelerinin 3 gün gözaltında kalacağı açıklandı.