BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

1 yılda 8 bin kişi idam edildi

Uluslararası Af Örgütü, Çin'e baskı çağrısında bulundu. Bu çağrının sebebi tüyler ürpertiyor..İşte sebep;

Abone ol

Uluslararası Af Örgütü, Çin'de günde ortalama 22 kişinin idam edildiğini bildirdi ve idam cezasını kaldırması için Pekin'e baskı yapılması çağrısında bulundu.

Örgüt raporunu Londra'da açıklayan Kate Allen, "İdamlar konusunda Çin altın madalya sahibi. Güvenilir bilgilere göre, Çin'de her gün ortalama 22 kişi gizlice idam ediliyor" ifadesini kullandı.

OLİMPİYATLARA KATILACAK HERKES BASKI YAPMALI

8-24 Ağustos arasında Çin'de olimpiyat oyunlarının düzenleneceğini hatırlatan örgüt yetkilisi Allen, "olimpiyatlara katılacak herkesin, idam cezasını kaldırması için Pekin'e baskı yapması gerektiğini" belirtti.

ÇİN'DE GEÇEN SENE 8 BİN KİŞİ İDAM EDİLDİ

Dünyada geçen yıl 24 ülkede 1252 kişi idam edilirken, 51 ülkede de toplam 3347 kişi idama mahkum oldu.

Resmi rakamlara göre, Çin'de geçen sene 470 kişi idam edildi. Örgüte göre ise, gerçek sayı 8 bin civarında.

İRAN VE SUUDİ ARABİSTAN'DA ELEŞTİRİLİYOR

Uluslararası Af Örgütünün raporunda Çin'in yanı sıra İran ve Suudi Arabistan da idamlar yüzünden eleştiri oklarına hedef oldu.

Dünyada en çok idamın Çin'de uygulandığına dikkat çeken Af Örgütü, geçen yıl 470 kişinin idam edildiği Çin'i, 317 idamla İran'ın, 143 idamla Suudi Arabistan'ın, 135 idamla Pakistan'ın ve 42 idamla ABD'nin takip ettiğini açıkladı. Af Örgütü, dünya çapındaki idamların yüzde 88'inin de bu 5 ülkede uygulandığına dikkat çekti.