BIST 9.933
DOLAR 32,47
EURO 34,75
ALTIN 2.441,87
HABER /  GÜNCEL

1. Ordu Komutanı Dündar'dan flaş açıklama

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar askeri darbe girişimine tepki göstererek 'TSK desteklemiyor' açıklamasını yaptı.

Abone ol

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, askeri darbe girişimiyle ilgili "TSK desteklemiyor" dedi.

Darbe teşebbüsünün ardından 1. Ordu Komutanı İstanbul Valiliği'ne gelerek cuntacılara tepki gösterdi. Dündar,  ''Tüm tedbirler alınıyor, bu TSK'nın desteklemediği bir harekettir'' dedi.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI'NDAN NET MESAJ

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu ise ''Komuta kademesi olarak bu girişimi kesinlikle kabul etmiyoruz'' dedi. Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı da  "Eşkiyalar başarılı olamayacaklar" diye konuştu.

MİLLİ İRADENİN ARKASINDAYIZ

Jandarma Harekat Dair Başkanı Tümgeneral Arif Çetin de 'Darbecilere karşı hakim durumdayız. Birliklerimiz milli iradeyi korumaya hazırdır. Jandarma bu kanun dışı hareketleri şiddetle reddetmektedir. Kanun dışı hareketler emir komuta zinciri dışında yapılmıştır. Direk tedbirleri aldık. Bizim birliklerimizde herhangi bir çatışma olmadı. Kanun dışı hareketler yapanlarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılmıştır' dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI REHİN Mİ?

Ankara'da Genelkurmay Başkanı Akar'ın rehin alındığı yönündeki soruya Dündar "Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz." dedi. Dündar ,A Haber ekranlarından şunları söyledi:

"1. Ordu Komutanlığı'nda küçük bir grubu temsil ediyorlar. Onlara katılmayan diğer birliklerle gerekli tedbirleri alıyoruz."

3. KOLORDU KOMUTANI'NDAN ÇAĞRI

Üçüncü Kolordu Komutanı Korgeneral Öztürk, İstanbul ve Ankara'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Personel derhal kışlalarına dönmeli" dedi.