BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan darbe girişimine sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika darbe girişimi açıklaması geldi. Erdoğan, millete meydanlara, havalimanlarına çıkın çağrısı yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimine karşı vatandaşı sokağa davet etti. TSK içerisinde küçük bir azınlığın hükümete yönelik kalkışma içerisinde olduğunu ifade eden Erdoğan, darbe girişiminin paralel yapı tarafından teşvik edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk'te açıklama yaptı. TSK'da küçük bir azınlığın kalkışma yaptığını söyleyen Erdoğan, darbecilere gereken cevabın yargı tarafından verileceğini kaydetti. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Bu gelişme gerçekten silahlı kuvvetlerimizin bir azınlığın kalkışma hareketidir. Paralel yapının teşvik ettiği bir harekettir. Ülkemizin birliği ve beraberliğine yönelik bir harekettir. Milletçe vereceğimiz bir cevapla gereken cezayı alacaklardır. Milletin imkanlarıyla milletin üzerine gelmenin bedelini ağır ödeyeceklerdir. Cumhurbaşkanı olarak başbakan olarak Farklı bir şekilde yorumlayamıyoruz. Yaptıkları işgali ortadan kaldıracağız. Kararlı biçimde üzerine gideceğimizi bildirmek istilyorum. Bunu kimsenin test etmesine imkan vermeyeceğimiz. "