BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL

1 numara cezaevinde mi?

İddia Fehmi Koru'dan geldi. Peki Ergenekon'un 1 numarası cezaevindeyse o isim kim olabilir?

Abone ol

Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Star Yazarı Prof. Dr. Eser Karakaş ve Yeni Şafak Yazarı Fehmi Koru Ergenekon'la ilgili El Cezire kanalının bir programına katıldılar. Konu dönüp dolaşıp 1 numaraya gelince Koru "şu anda cezaevinde" bilgisini verdi.

Peki Ergenekon'un 1mi? Şamil Tayyar konuyla ilgili bakın neler yazdı? 


"Sunucu, üç konuğa da ‘1 Numara kim?’ diye sordu. Tarifimde yeni ipucu yoktu: ‘Emekli orgeneral ama operasyonlarla etkinliğini yitirmiş biri.’

Fakat, Ergenekon terör örgütünü Türkiye’de ilk yazan kalemlerden Fehmi Koru, ilginç bir detaydan söz etti: ‘Şu anda cezaevinde bulunan eski bir asker.’

Ola ki, ‘yanılıyor muyuz’ diye düşündüm o an. Cezaevindeki tüm emekli askerlerin isimleri geçti gözlerimin önünden.

VELİ KÜÇÜK VE FİKRİ KARADAĞ DEĞİL

‘Veli Küçük’ desem, değil. Savcı, Ergenekon iddianamesinde şemayı yayınladı, ‘1 Numara’ bölümünü boş bıraktı, Küçük’ü alt kadroya yazdı. ‘Fikri Karadağ’ desem o da savcının alt kadrodaki isimleri arasında. Muzaffer Tekin ve diğerlerini ise saymaya gerek yok.

ERUYGUR VE TOLON OLABİLİR

Geriye iki isim kalıyor: Şener Eruygur ve Hurşit Tolon. İki emekli orgeneralle ilgili henüz iddianame tesis edilmedi, Ergenekon şemasındaki yerleri belli değil.

İki isimden biri, savcı tarafından şemanın ‘1 Numara’sına oturtulabilir mi? İhtimal dahilindedir. Ancak, savcının böyle bir niyeti varsa, neden Zihni Çakır’ın ifadesindeki ‘1 Numara’ tarifini iddianameye ekledi?

İDDİANAMEDEKİ TARİF

O tarife göre, şüpheli 1 Numara serbestçe dolaşıyor ve Ankara’nın Dikmen semtinde oturuyor. Yani, cezaevinde değil.

İddianamedeki tarifi de araştırdım. O da emekli bir general. ‘Dikmen’ deyince kafa karışıyor, meğer kastedilen ikametgah, Dikmen Vadisi’ndeki özel konutlardanmış.

Son olarak Jitemci Albay Arif Doğan tutuklandı. Belki cumhuriyet tarihinde ilk kez böylesine ‘dinamik’ bir dava süreciyle karşı karşıyayız. İddianame mahkemeye sunuldu ama operasyonlar sürüyor.

Bakalım savcı, bu yolculuğunu 1 Numara’ya kadar sürdürebilecek mi? Veya Koru’nun iddia ettiği gibi yoksa 1 Numara’ya ulaştı mı?