BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

1 milyon TL'lik soygun isyan ettirdi

Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, kentte meydana gelen kuyumcu soygunu sonrası böyle isyan etti...

Abone ol

Ordu'da 1 milyon liralık kuyumcu soygunu ile ilgili İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, 'Şahısların 2-3 aylık bir çalışmanın neticesinde olayı gerçekleştirdiklerini düşünüyoruz' dedi.

Vatandaşları da uyaran Kırmacı '2-3 günlük tünel kazması, 400-500 kiloluk molozun çıkarılması, matkabın günlerce çalışması, 650 kiloluk kasanın 2-3 metreden aşağı düşmesi bile vatandaşımızı maalesef uyandırmamıştır' diye konuştu.

Kırmacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin olayla ilgili geniş çaplı araştırma yaptığını söyledi. Kısa sürede neticeye ulaşmayı hedeflediklerini bildiren Kırmacı, şunları kaydetti:

"Ordu'da sırt sırta hizmet veren iki kuyumcu dükkanına yönelik bir hırsızlık olayı gerçekleşti. Bu hırsızlık olayı kamuoyuna da yansıdığı gibi epey emek isteyen ve öncesiyle ilgili bir çalışma gerektiren faaliyet. Şahıslar 3-4 ay öncesine dayalı bir bilgiden istifade ederek yola çıkmış. Kilitli olmayan bir apartmanın kapısından içeri girerek, örtü ile muhafaza edilmiş bir kapağı kaldırmak suretiyle zemin kata inmişler. Daha sonra ilerlemek için de moloz çıkarmışlar. Belki de bir tünel açmışlar. Daha sonrasında da kasanın bulunduğu yerde tavanı delmek suretiyle 650 kiloluk kasayı aşağı düşürmüşler ve yan tarafından delip altınları almışlar. Bu gürültüyü, matkabın sesini ya da kasanın düşme sesini ne duyan olmuş ne de alarm devreye girmiş. Ancak yan dükkana müdahale edildiğinde ve benzer olayı denedikleri sırada alarm devreye girmiş. Şahısların 2-3 aylık bir çalışmanın neticesinde olayı gerçekleştirdiklerini düşünüyoruz. Hazırlıklarını ve buna göre kaçış güzergahlarını da çok iyi ayarlamışlar."

GECELİ GÜNDÜZLÜ KALMIŞLAR

Alarm çaldıktan 2 dakika 45 saniye sonra ekiplerin olay yerine gittiğini ve kaçış güzergahlarında gerekli tedbirlerin alındığını da ifade eden Kırmacı, şöyle devam etti:

"Şahıslar alarmın çalmasıyla birlikte aceleyle buradan 6 kiloyu aşkın altınla ayrılmış ancak olay yerinde epey malzeme bırakmışlar. Geceli gündüzlü orada bulundukları için kullandıkları battaniyeler ele geçirildi. Zorunlu ihtiyaç maddelerini ve aynı zamanda bazı artıkları da olay yerinde bırakmışlar. Bu malzemelerle ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Samsun, Trabzon ve Ankara laboratuvarlarına bazı malzemeler gönderildi. Bu malzemelerin satın alındığı yerlerle ilgili olarak da arkadaşlarımızın tespitleri var."

Hırsızlık boyutunun geniş olduğunu ancak duyarlı vatandaşların bu olayda devreye giremediğini vurgulayan Kırmacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şüpheli olduğunu düşündüğümüz bazı şahıslarla ilgili arkadaşların tespit ettiği bir iki konu var. Bu konuda iş yeri sahipleri bizlere yardımcı olmaktalar. O şahısları netleştirmeyle ilgili olarak bugün, yarın bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Mutlaka neticeyi elde etmeliyiz. Çalınan malı kesinlikle aileye teslim etmeliyiz. Bu bizim vazifemizdir."

VATANDAŞLARIMIZ MAALESEF UYANAMADI

Vatandaşları daha duyarlı olmaya davet eden Kırmacı,şunları kaydetti:

"2-3 günlük tünel kazması, 400-500 kiloluk molozun çıkarılması, matkabın günlerce çalışması, 650 kiloluk kasanın 2-3 metreden aşağı düşmesi bile vatandaşımızı maalesef uyandırmamıştır. Hatta olay yerine intikal eden ekiplerin apartmanın içerisine girmesi, çatıya çıkması buradaki bidonları devirmesi sırasında bile vatandaşlarımız maalesef uyanamamıştır. Biraz daha dikkatli ve biraz daha duyarlı olunsa idi belki şahıslar tünelden çıkamadan arkadaşlarımız müdahale edecekti."

Kırmacı, vatandaşların bu olayla ilgili şüphelendiği şahısları 155'e bildirmelerini istedi. Ordu kent merkezinde bir kuyumcu dükkanının bulunduğu binanın temel taşlarını delerek dükkandaki kasaya ulaşan zanlı veya zanlılar, bir milyon lira tutarındaki altını çalarak kaçmıştı.