BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs'ta Taksim ve Kızılay'a geçit verilmedi

1 Mayıs'ı Taksim Meydanı’nda kutlamak isteyen sendika ve sivil toplum kuruluşlarına polisten sert müdahale geldi. Ankara’da Kızılay Meydanı’na yürümek isteyen göstericiler de müdahale ile karşılaştı. Çok sayıda yaralı ve gözaltı olduğu belirtiliyor.

Abone ol

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü Taksim Meydanı’nda kutlamak isteyen sendika ve sivil toplum kuruluşlarına polisten TOMA’lı ve biber gazlı sert müdahale geldi.

Ankara’da ise Kızılay Meydanı’na yürümek isteyen göstericiler de müdahale ile karşılaştı. Çok sayıda yaralanan ve gözaltına alınan olduğu belirtiliyor.

Sabah saatlerinde İstanbul'da sendikalar Şişli’de toplanarak Taksim Meydanı’na yürümeye hazırlanırken, Beşiktaş’ta toplanan gruplar da Taksim’e çıkmaya çalıştı.

Şişli’de toplanan korteje Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sabahat Tuncel de katıldı.

Ancak yoğun güvenlik önlemleri alan polis, grupların Taksim’e girişine izin vermedi.

Polisten önce ‘Dağılın’ uyarıları geldi, ardından ise biber gazı ve TOMA’larla müdahale başladı.

Taksim çevresinde göstericiler ve polis arasında çatışmaların devam ettiği sırada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs kutlamaları için adres gösterdiği Yenikapı Meydanı'nda ise kimse yoktu.

Ankara’da sert müdahale

Ankara’da ise Kızılay Meydanı’na çıkmak isteyen gruplara polis Ziya Gökalp Caddesi'nde ve Sıhhiye Köprüsü’nde müdahale etti.

Ankara’daki müdahalelerde polisin kalabalığı ara sokaklarda gözaltına aldığı bilgileri geldi.

Sakarya Caddesi'ndeki müdahaleler sırasında polisin plastik mermi de kullandığı ve bir çocuğun gözünden yaralandığı bilgileri geldi.

Sakarya Caddesi'nde polisin gaz ve plastik mermiyle müdahalesi sırasında caddeden geçen bir çocuğun gözüne plastik mermi isabet ettiğini belirtiyor.

Diyarbakır sakindi

1 Mayıs Diyarbakır’da ise, yoğun güvenlik önlemlerine karşın olaysız biçimde kutlandı.

Dağkapı Meydanı’nda toplanan gruplar, türküler ve halaylar eşliğinde “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı.

HDP Muş Milletvekili Demir Celik, konuşmasında "Özgür, özerk Kürdistan'ı inşaa edeceğiz" dedi.

Kutlamalarda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın gönderdiği 1 Mayıs mesajı da okundu.

1 Mayıs tablosu

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul’daki gösterilerde 250 kişinin gözaltına alındığını, 50 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Ankara’da ise gözaltı sayısı 102 olarak açıklandı.

İstanbul Tabip Odası’nın resmi twitter hesabından atılan tweetlerde ise, olaylarda en az 4 kafa tramvası, 1 kol kırığı ve yüzlerce yaralanma olduğu belirtildi.