BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  GÜNCEL

1 çuval patatesle soygun

Emeklilerin maaşına göz diken vicdansızlar, Sakarya'da akla hayale gelmedik dolandırıcılık yaptılar.

Abone ol

İzmir'den Sakarya'ya gelerek tesbit ettikleri yalnız ve yaşlı vatandaşların evlerine bir çuval patatesle gidip 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan geliyoruz' diyerek onları dolandıran ve evlerindeki para ve değerli eşyaları çaldığı ileri sürülen 2 kişi yakalandı. 

Alınan bilgilere göre son bir ay içerisinde Adapazarı'nda 4, Sapanca ilçesi'nde de 2 olmak üzere 6 ayrı olayda tek başına yaşayan yaşlı vatandaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan geldiklerini söyleyen kişiler tarafından dolandırdı. Gelen ihbarlar üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri araştırma yaptı. 

MAAŞ GÜNLERİNİ TAKİP ETMİŞLER

Polis İzmir'de yaşayan Zeki N. (48) ile arkadaşı Mehmet M.'nin (24) değişik zamanlarda Sakarya'ya gelerek emekli maaşlarının yatırılmasından bir kaç gün sonra önceden tespit ettikleri yaşlıların evlerine yanlarına bir çuval patates ve bazı bazı belgelerle giderek 'Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfından geliyoruz. Size para ve erzak yardımı yapacağız. Dışarıda bekleyen arkadaşımız size erzakları verecek' diyerek yaşlıları evden çıkartarak evde bulunan para ve altınları aldıklarını belirledi. 

6 AYRI OLAYDA 6 BİN TL ÇALDILAR

İddialara göre şüphelilerden biri yaşlıların evlerinde bulunan para ve ziynet eşyaları alırken diğer şüpheli ise yanlarında getirdikleri patates çuvallarıyla vatandaşı oyaladıktan sonra tekrar geleceklerini söylerek evden ayrılıyordu. Dolandırıcılık olaylyarını tek tek inceleyen polis zanlıların Sakarya'da bu şekilde gerçekleştirdikleri 6 ayrı olayda 6 bin TL'nin para çaldıkları tesbit etti.

Sakarya polisi bu kişilerin kimlikleri tespit edildiktan sonra herekete geçerek şüphelileri yaşadıkları İzmir'de yakalayarak Adapazarı'na getirdi. Şüphelilerden Zeki N.'nin 17, Mehmet M.'nin ise değişik suçlardan 42 sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar Sapanca Adliyesine sevk edildi.